Zamenjava upravnika je nujna v primeru, da vaše obveznosti do dobaviteljev niso pravočasno poravnane in ni transparentnega pregleda nad poslovanjem vaših stavb. Takrat je zamenjava upravnika res smiselna in pametna naložba v vašo prihodnost, ker vam bo novi upravnik prihranil dosti denarja. Upravnik mora za stavbe sorbeti kot dober gospodar in stavba mora biti varna ter oskrbovana. Če z upravnikom niste zadovoljni, potem se pozanimajte drugje, pridobite predračune in izračune stroškov ter zavarovanj in boste lahko primerjali.

zamenjava upravnika

Zamenjava upravnika je zelo preprosta v primeru, da ste edini lastnik stavbe. Čer pa niste in je lastnikov več, je to težja naloga. Če ste usklajeni in enotnega mnenja, potem boste lahko pridobili 100 % soglasje za menjavo upravnika, drugače pa je to kar težko. Sploh, če gre za korupcijo. Tovrstne težave se rešujejo z drugimi postopki, ki so običajno učinkoviti ali precej dolgotrajni in stanejo dosti denarja.

Preden se zgodi zamenjava upravnika, se pozanimajte tudi pri lastnikih stavb, ki so najeli tega upravnika, ki vas zanima, kako so z njim zadovoljni. Ljudje so zelo iskreni pri tem in ne varčujejo z besedami sploh, če niso zadovoljni, tako boste vdeli vnaprej, ali ste se prav odločili. Med upravniki so zelo velike razlike, to vidimo v glavnem mestu, kjer so nekatere četrti dobro oskrbovane s poceni energijo in zavarovanji, drugje pa plačujejo podjetja in ljudje velike vsote denarja za iste storitve.

V takem primeru je zamenjava upravnika dejansko že nujna, ko ugotovite, da je vse skupaj predrago in da denar na primer nekam izgine ali da se ne vlaga v stavbo kljub temu, da je v skladu dosti sredstev, ki vsak mesec pritaka od lastnikov ter najemnikov stavbe oziroma stanovanj.

Naloga upravnika je tudi, da skrbi za skupne prostore, streho in fasado ter sledi novodobnim trendom ogrevanja ter prezračevanja in osvetljevanja urejanja okolice. Vse to mora upravnik zagotoviti hkrati pa mora biti dostopen in pripravljen za pogovore ter biti ves čas v stiku z vsemi lastniki ter njihovimi potrebami in željami.