Cena fasade ni enoznačna, ampak je precej odvisna od različnih parametrov, katere vam bodo mojstri fasaderji natančno izračunali v predračunu, zato se obrnite na tole spletno stran http://mojfasader.si/fasade/. Cena fasade je največ odvisna od materiala, ki se ga uporabi, velikosti in zahtevnosti stavbe ter od cene mojstrovega dela. Zakaj bi sploh imeli fasado? Če ste bili do sedaj brez, potem ne veste, kako prijetno je v hiši, ki je topla in ne izgublja energije. Pozimi ohranja toploto in poleti ne spušča vročine v stavbo. Če pa imate novogradnjo, pa je fasada obvezen del stavbe zaradi izolativnosti in varčevanja z energijo.

cena fasade

Cena fasade je največ odvisna od kakovosti materiala. Tukaj se vam ne splača varčevati, ker boste fasado imeli skoraj za vedno, dokler bo hiša stala. Seveda to velja, če je fasada strokovno narejena in brez napak. Material, ki je kakovosten in je fasada tudi dovolj izolirana z dovolj debelo izolacijo, bo zdržala hude vremenske obremenitve, od zelo nizkih do zelo visokih temperatur in nalivov ter vlage. V hišo ne bo spustila nobene vlage in bo tako varovala premoženje ljudi ter njihovo zdravje, saj je vlaga sovražnik zdravja številka 1.

Cena fasade se seveda lahko razdeli na več obrokov ali pa se prilagodi vse skupaj glede na vaše finančne razmere. Zato se je dobro pogovoriti s strokovnjakom, da bo uskladil vaše želje in potrebe z vašimi zmožnostmi. Seveda boste za kakovostno fasado lahko prejeli tudi nepovratna finančna sredstva od države ter občine, zato se o tem pozanimajte.

Nato je cena fasade odvisna od mojstrove delovne ure, vendar spet ne glejte na to, da ni le najcenejši, ampak ga preverite. Ugotovite, ali je sposoben dobro fasado narediti in ali ima reference ter izkušnje. Ugotovite tudi, ali ga ljudje priporočajo. Fasada namreč, če se naredijo na njej napake, jo je zelo težko ali celo nemogoče popraviti.