Šport je način življenja, katerega del je tudi kvalitetna prehrana za športnike, ki je del podpore tako treninga kot tudi postopka regeneracije športne prehrane, saj je dejstvo vsake planirane aktivnosti to, da poveča potrebo po energiji, katero preskrbo zagotovi pravilna športna prehrana.

Mnenja o prehrani in vadbi imajo nekaj nasprotujočih se pogledov določenih posameznikov, saj  v kolikor ste mnenja, da se oseba zredi v kolikor poje preveč hrane in premalo vadi največkrat privede, do napačne odločitve, ki prinaša manj hrane in več vaje, kar pripelje do izčrpanosti. Dejstvo je da smo si različni in prav tako je različna tudi naša presnova, kar pomeni, da moramo dobro spoznati sami sebe in le tako lahko izberemo pravo pot do rezultatov, pri kateri nam lahko pomaga tudi športna prehrana.

Pri planiranju aktivnosti in treningov se držite naslednjih vodil:

  • Vadite več a ne jejte manj,
  • Opazujte učinke ogljikovih hidratov,
  • Začnite usklajevati športno prehrano in vadbo.

športna prehrana

 

Dobro organizirana in premišljena športna prehrana lahko izboljša naše počutje saj naše telo ustrezno preskrbi z potrebnimi hranljivimi snovmi ter vitamini in minerali, prav tako pa nam pomaga pri hitrejšem pridobivanju rezultatov. Prav tako pa je športna prehrana namenjena vsakomur, tako vrhunskim športnikom kot tudi tistim, ki jim primanjkuje določenih vitaminov in mineralov ali na drug način v telo ne more vnesti dovolj visoko energijskih ali kvalitetnih beljakovin.

Za svoje telo lahko poskrbite z kvalitetno izbiro športne prehrane, ki vam jo omogoča slovenski proizvajalec THE Nutrition, ki oskrbuje tako posamezne rekreativce kot tudi vrhunske športnike, in jim tako pomaga pri doseganju njihovih dobrih rezultatov.

Vsaka športna vadba mora vsebovati elemente napredka, raznolikosti in periodizacije, prav tako pa je potrebno imeti tudi zasilno zavoro, ki jo je potrebno uporabiti, ko se naše telo negativno odzove, velika povezava med ugodjem in motivacijo za vadbo ter stopnjevanjem hitrosti določene vadbe je pod kontrolo naših možganov, saj v primeru hitrega povečanja srčnega utripa naši možgani odreagirajo z zavedanjem kaj je dobro in kaj ne. Pri športni vadbi bodimo pozorni tako na pravilen vnos, ki nam ga omogoča športna prehrana kot tudi na naše telo.