Slovenci smo narod, ki zelo radi prosti čas preživljamo zunaj v naravi. Vseeno kje smo ali na svojem vrtu ali nekje ob kakšnem jezeru ali reki. Najlepše pa je v toplih mesecih, ko še lahko prirejamo zunaj razne piknike za sebe ali svoje znance. Če hočemo kaj zunaj pripraviti je dobro, da imamo kakšen žar, ki pa je danes pri pogostih družinah kar nujni predmet. Večinoma ga imamo danes že vsi doma, nekateri navadne drugi pa malo bolj moderne plinske žare. Plinski žari so zelo priporočljivi, saj ga lahko prižgemo povsod. Vrhunski plinski žari so najboljši Furlan žari za vse priložnosti.

Plinski žari so zelo primerni za vsaki dom. So zelo priporočljivi za vse tiste, ki nimajo prostora za druge žare. So prenosljivi, lahko ga shranimo v avto in se odpeljemo povsod, kjer je primeren prostor za kakšen piknik. Tukaj ne rabimo ognja, ne bomo ogrožali narave. Samo plin rabimo s sabo, ki ga imamo danes skoraj vsi doma. Če pa ga nimate pa kupite eno plinsko bombo in plinski žar in piknik je tukaj. Na plinskem žaru lahko pripravite isto vso hrano, kot na navadnih žarih, kjer rabite oglje.

plinski žari

Plinski žari so zelo enostavni za samo pripravo jedi, kot za čiščenje. Tukaj se začne vse hitreje, kot drugod. Plošča se zelo hitro segreje, prav tako lahko temperaturo regulirate z gumbom. Nič se vam ne bo prijelo na ploščo, ker je plošča premazana s takim premazom. Ne rabite olja ali druge maščobe, kar je en velik plus. Tudi po sami peki, ni potrebe posebnega čiščenja. Samo malo pobrišete z čisto krpo in vse je že čisto. Plinski žari imajo same prednosti, ne vem če boste našli kakšno slabo stvar. Res je, da je malo dražji od navadnih, ampak morate vedeti, da ga boste dolgo imeli in vsi so zelo kvalitetni.