Avto plinSigurno smo že vsi slišali za avto plin. Na svetu obstaja več kot deset, če ne celo petnajst milijonov vozila na avto plin.

Avto plin je okolju bolj prijazno gorivo, kot pa bencin ali dizel. Mnoga mesta po Evropi in po svetu imajo uvedene zakone, da morajo vsa vozila javnega prevoza voziti na avtoplin. V nekaterih mestih so šli celo dlje in tak zakon uvedli tudi za vse taksije. Samo še vprašanje časa je, kdaj bodo tak zakon uvedli tudi za osebna in tovorna vozila.

Avtoplin ter metan mnoge institucije označujejo kot okolju prijazno oziroma eko gorivo. Problemi vozil na takšno vrsto goriva pa so, da se z njimi ne sme vstopati v zaprte prostore, kot so garaže. Drug problem je, da nekatere polnilnice goriva oziroma bencinske črpalke nimajo možnosti polnjenja vozil na avto plin, kar se dan danes dogaja bolj po redko. Seveda pa se ne moremo kar tako nekega dne spomniti, da bi vozili na plin in natočiti plin v naš rezervoar. Za vožnjo na tako vrsto goriva je potrebna predelava avtomobila, ki pa je ponujena pri mnogih avtomehaničnih ter celo vulkanizerskih delavnicah. Torej, če vam kaj pomeni čist ter zdrav zrak in čista narava, potem pohitite in svoje vozilo čim prej predelajte, da bo vozilo na avto plin, okolju prijazno gorivo.