Varčevanje na dolgi rok lahko prinese lep kupček denarja ali pa tudi izgubo premoženja, zato je potrebno previdno izbrati prave naložbe, ki bodo dolgoročno tudi res prinesle dobiček in ne samo stroške. Morda do sedaj niste prav varčevali in ob to vaše prvo pravo varčevanje na dolgi rok, zato le poglejte povezavo. Da bi bilo vaše varčevanje res uspešno, glede na to, za kaj se odločite, za pokojnino, avto, hišo, otrokovo prihodnost ali dodatno zavarovanje, potem je nujno, da se posvetujete z usposobljenim strokovnjakom, ki vam bo pomagal izbrati pravo prilagojeno varčevanje za vas in vašo družino ali sodelavce.

varcevanje

 

Dolgoročno lahko pomagate varčevati za pokojnino tudi vašim sodelavcem, kar je zle odgovorno dejanje podjetij za svoje zaposlene in jim s tem zagotovite varno ter brezskrbno starost brez da bi imeli res nizke prihodke. Konec koncev res ne vemo v teh kriznih časih, kako bo s pokojninami v prihodnje. Zato si to zagotovite že sedaj, saj se z majhnimi koraki mesec za mesecem res daleč pride.

Izbirate lahko med naložbenimi varčevanji za pokojnino ali za otroka za štipendijo, šolanje ali za nekaj, kar in si radi  v prihodnosti kupili, privoščili, pa dosti stane. Naložbena varčevanja so lahko bolj varna ali malo bolj tvegana, odvisno od vašega cilja, kako hitro hočete riti do cilja. Tvegano varčevanje so lahko nekatere delnice, medtem ko varno varčevanje pa so lahko obveznice, ki rastejo bistveno počasneje ampak zagotovo, medtem ko delnice lahko močno zanihajo zaradi gospodarskih razmer, dolgoročno pa tudi rastejo.

Svetovalec bo najprej pregledal vaše cilje in vam predstavil, katera naložba je za vas primerna in za koliko časa se vam najbolj splača. Skupaj se bosta potem odločila, v kaj boste v naslednjih letih in desetletjih vlagali. Pravila za različne naložbe so precej različna in morate vprašati čisto vse, kar vas zanima. Tudi prespite in se šele potem odločite.