Prehransko svetovanje potrebuje večina ljudi, saj smo skozi zgodovino izgubili občutek za pravilno prehranjevanje. V trgovinah je  vse preveč nezdrave hrane, ki zasvoji in jo promovirajo kot zdravo, pa to v resnici ni. Zanjo seveda stoji prehranska industrija, ki ima kapital, da nas prepriča, da kupujemo, kar ponuja. Zato pride prav svetovanje glede prehrane s strani strokovnjaka, ki je usposobljen in ve, kaj je v redu in kaj ne. Lahko nam naredi prehranski jedilnik ter tudi nas vodi skozi vse pasti prehranjevanja, da si uravnamo preveliko ali premajhno težo. Zaradi nepravilne prehrane tudi izgine precej bolezni, kot da jih prej ni bilo.

Strokovno prehransko svetovanje poteka tako, da se spremlja pacienta nekaj dni, kaj je in si to pacient tudi zapiše. a podlagi tega prehranski strokovnjak naredi jedilnik, da lahko jeste jedi, ki so vam všeč in ste jih navajeni, vendar jeste tisto, kar je zdravo in v redu za vaše telo. To pomaga, če ste disciplinirani in ima te še kar v redu prehrano. Če pa ne je potrebno prehransko svetovanje poglobiti tako, da se vas zmeri, pregleda in na podlagi tega naredi bolj prirejen jedilnik, ki bo gotovo pomagal pri vašemu zdravju in teži.

prehransko svetovanje

Zakaj je prehransko svetovanje tako učinkovito?

Prehransko svetovanje izvaja strokovnjak, ki pozna snovi v hrani in kako je hrana pripravljena ter kako se med pripravo spremni. Ve, kaj gre skupaj in kaj ne, ker je hrana dejansko kemija v našem telesu. Ve, kako se predela in izloča, kako gre pravilno v kri ter v celice. Če se ne prehranjujete prav, potem nekaj od tega ne deluje ali celo vse in pojavijo se odvečna teža, pogoste civilizacijske bolezni in morda neravnovesje hormonov ter okvare organov.

Zato je prehransko svetovanje učinkovito, ker vam pomaga spoznati, kaj e za vas prav in kaj ne glede prehrane. Če se uspete tega tudi držati ter spremeniti prehranske navade, če so slabe, potem boste sčasoma doživeli uspeh. Drugače pa bo enako, kot je bilo lai slabše sčasoma. Takrat spet nastopi prehranski strokovnjak, ki se lahko prelevi v  vašega osebnega coacha. Takrat vas bo spremljal in pomagal prebroditi vaše psihične ovire ter zadržke in slabe navade, da bo tudi hrana učinkovala, kot je treba.

Na ta način vam bo prehransko svetovanje najbolj pomagalo in boste imeli zvestega spremljevalca skozi vašo pot do zdravja ter idealne telesne teže. Sledite pa takemu prehranskemu svetovalci, ki že navzven kaže, da je v redu in da sam sledi tem navodilom, ki vam jih daje. Ni vsak v redu, nekateri so le teoretiki in ne živijo tega, kar predavajo in  vedo, da je prav. Taki niso dober zgled.

Končno boste s pomočjo pravega strokovnjaka našli pot in si prisvojili prave navade, ki vas bodo pripeljale veni iz tega kroga nenehnega hujšanja ter pridobivanja teže nazaj, po tem jo boste tudi obdržali. Pomembno je, da ko končate terapijo se tudi držite tega, kar ste se naučili, drugače, če boste šli v stare vode, potem se bo seveda vse ponovilo, kar je logično. Bodite močni in zdržite prvih nekaj mesecev.