Želite prihraniti nekaj denarja pri kurjavi? Potem so poceni peleti pravi nakup za vas.

Za tople zimske dni, ko moramo ogrevati svoje domače ali poslovne prostore zadnje čase lahko izbiramo med večimi načini ogrevanja le teh. Na tržišču so na voljo peči na olje, drva, sekance in pelete. Vendar se ljudje zadnje čase najbolj pogosto odločajo ravno za peči na pelete. Pri izbiri peletov so na voljo bukovi, smrekovi in celo jelkini poceni peleti.

Poceni peleti so na trgu zelo razširjeni, vendar moramo pred nakupom le teh preveriti njihovo kvaliteto in sestavo, saj se na trgu najdejo dobavitelji, ki oglašujejo, da so njihovi poceni peleti najcenejši ter kakovostni saj so narjeneni samo iz lesa iglavcev. Vendar, če na koncu preverimo kakšen les je v vrečah lahko pri nekaterih vidimo, da je v eni vreči zmešanih več vrst lesa, kar pa seveda znatno zmanjša kvaliteto ter samo energijsko oz toplotno vrednost ob kurjavi.

poceni peleti

Najkvalitetnejši so peleti so peleti z iglavcev še najbolj z lesa smreke saj imajo nižjo vsebnost vlage zato tudi gorijo bolje. Seveda je najbolje, da so narejeni brez dodanega lubja samo iz golega debla. Poceni peleti so rešitev za prihranek pri kurjavi saj ima 2 kilograma smrekovih peletov enako ali celo malo višjo kurilno vrednost kot liter kurilnega olja. Cena za kurilno olje pa je znatno dražja.

Kurjava s poceni peleti je popolnoma preprosta saj jih le natresemo v zbiralnik, nato pa peč s pomočjo polža sama dozira potrebno količino tako, da poceni peleti, ki so nepotrebni ostanejo v zbiralniku. Poceni peleti se lahko kupijo v vrečah po 15 kilogramov ali pa v tonski vreči, ki zadostuje kar za nekaj časa. Cene za vrečo se gibljejo okoli 4,5 € za tono peletov pa bomo odšteli le okoli 300 €. Cena je odvisna od posameznega ponudnika ter kvalitete peletov.