Barski stoli doprinesejo vaši kuhinji karakter, odlično pa služijo kot dodaten prostor za sedenje bodisi doma ali v baru. Izbrati stol, ki bo ustrezal vašemu dizajnu ali prostoru, je ponavadi zelo težko, zato je dobro pred nakupom upoštevati nekaj okoliščin. Zadnja stvar je kupiti stol, pri katerem vam bodo noge visele pod pultom, zato je zelo pomembna višina barskega stola. Višine teh stolov so ponavadi standardne in v večini pult prilagajamo njihovim dimenzijam. Odlična rešitev za višinske težave so stoli z dvižnim mehanizmom-ti se prilagajajo višini posameznikov in jim omogočajo udobno sedenje. Stoli brez dvižnih mehanizmov so ponavadi bolj fiksni in trdni, zato jih srečujemo na mestih, kjer je vzdržljivost in trpežnost pomembnejša. Ponudbo si oglejte na www.stoli-mize.si/kovinski-barski-stoli.

kovinski barski stoli

Širši stoli ponavadi delujejo bolj razkošno, toda posledično zavzemajo več prostora. Pomembno vlogo imajo tudi materiali. Za bolj trpežne stole še vedno velja, da so ti bodisi kovinski ali leseni, lahko tudi kombinacija obojega. Materiali kot so pvc še vedno zbujajo negotovost, toda njihove lastnosti se z leti izboljšujejo in so vedno bolj v trendu. Pred nakupom se ozrite po vaši kuhinji in tako dobro premislite, kaj vam najbolj ustreza tako funkcionalno kot vizualno.

Življenjska doba barskih stolov z dvižnim mehanizmom je vsekakor krajša, to pa predvsem zaradi dvižnega mehanizma, pri kateremu lahko pride do okvare. Pri stolih brez dvižnega mehanizma teh težav ni. V javnih prostorih vsekakor svetujemo uporabo stolov brez dvižnega mehanizma, predvsem zaradi širokega spektra uporabnikov, posledično pa imajo ti stoli tudi večjo nosilnost.

Težko si predstavljamo gostinski objekt brez barskih stolov, saj se odlično podajo k barskim pultom. V kuhinjah doma pa prevladuje manjše število barskih stolov, ponavadi se število konča nekje pri treh kosih. Zelo so primerni pri uživanju kratkih prigrizkov ali zgolj za počivanje ob kuhanju. Barski stoli sodijo med manj udobnejša sedala in je sedenje na njih prej kratkotrajno kot kaj drugega.