Medenina – cena zanjo se spreminja glede na to, kolikšna je cena na borzi. Današnja cena medenine – preveri tukaj, je precej ugodna, ker se ta kovina vedno bolj ceni in išče, saj je pridobivanje te kovine drago ter umazano za okolje. Medenina – cena je zato ugodna, če jo prodate ne glede na to, ali ste podjetje ali posameznik. Medenino najdemo lahko doma, ker so iz nje narejeni na primer kljuke, posoda, razna orodja ali drugi pripomočki za na primer sestavljanje omar in podobno. Medenina pa je tudi marsikje v podjetjih del proizvodnje, zato lahko ostaja kot odpadek ali opilki, kar se da seveda prodati in si tako zmanjšate stroške nabave materiala.

 medenina cena

Medenina – cena za vas se izračuna posebej, glede na to, koliko je medenine, kako čista je in ali jo je treba odvažati ali ne. Vse to vpliva na ceno medenine, zato je najbolje, da naredite povpraševanje in povedali vam bodo natančno, koliko boste dobili zanjo. Ko se določa kakšna je medenina – cena lahko zraste, če je povsem čista in nečista medenina – cena se lahko nekoliko zniža, vendar se še vedno splača.

Če vas pridejo domov vprašat, da bi jim podarili medenino, tega ne storite, ker jo bodo prodali namesto vas in je škoda, da bi drugi zaslužili, če ste kovino vi kupili. To velja za vse kovine in ne samo za medenino. Zelo cenjeni so tudi železo in aluminij ter najbolj baker. Zato razmislite, da bi pospravili v garaži, na podstrešju v okolici hiše ali hlevov in bodo poskrbeli za čisto okolje. Ali pa, da nimate odpadkov v podjetju.

Če nimate prevoza, vam ga uredijo in če imate velike kose kovine, vam to razrežejo in odpeljejo, dobite pa gotovino takoj ali denar na račun. Zelo pomembno je, da se zbirajo surovine vseh kovin, ker tako vsi prispevamo k ohranjanju planeta, saj je pridobivanje kovin zelo draga in umazana tehnologija.