Kokosovo olje je vedno bolj v veljavi zadnja leta in ga pozna že skoraj vsak. Nabavite ga lahko v vsaki trgovini, ni pa povsod enake kakovosti, pravzaprav je kakovostnega dokaj zahtevno dobiti. Ljudje so spoznali blagodejne lastnosti kokosovega olja in zaradi tega zamenjali druga olja z njim, saj se zelo obnese za pečenje na visokih temperaturah za razliko od ostalih olj, je izjemnega okusa in aromatičen ter uporaben za vse vrste jedi, neglede na to ali so slane ali sladke. Ko ga boste enkrat preizkusili boste ugotovili sami, kako zelo uporaben in prijetnega okusa je.

kokosovo olje

 

Kakovostno kokosovo olje bo varovalo vaše zdravje, saj gre za zdravo rastlinsko maščobo,  ki je topna v vodi in vam ne bo povzročala nobenih zdravstvenih težav ali holesterola, kot to lahko je primer pri drugih maščobah in celo margarini. Zanimivo je, da ne povzroča odvečne teže, ga pa ne kombinirajte z belo moko, saj potem pa redi.

Ko boste kupovali kokosovo olje bodite zelo previdni, katero boste izbrali, saj obstajajo naravni, ekstra čisti in deviški, pa tudi taki, bolj poceni in neznanega izvora, ki pa lahko povzročijo nekaj nevšečnosti pri prebavi ali telesni teži. Maščoba, ko se segreva in spreminja agregatno stanje, lahko postane nevarna, če ni prilagojena na visoke temperature, kar kokos zagotovo je, saj je tudi taka rastlina, ki izhaja iz toplih krajev.

Originalno kokosovo olje je vedno tekoče in prozorno, saj j v krajih, od koder kokos izvira, vedno toplo. Na Zahodu pa poznamo trša kokosova olja in masti, ker se zaradi nizkih temperatur strdijo, utekočinijo pa se takoj, ko pridejo spet v stok s toploto ter zavzamejo naravno stanje. Nekateri se zbojijo, da je kaj narobe, ko je olje tekoče in prozorno vendar ne vedo, da tako dejansko mora biti in da vzhodnjaki na primer kokosove masti sploh ne poznajo ampak samo kokosovo olje.