Dopolnilno zdravstveno zavarovanje je ena od oblik zdravstvenega zavarovanja, ki ni obvezna je pa potrebna zaradi tega, da ne plačamo za nekatera zdravila in operativne posege ter nekatere ne nujne zdravstvene zadeve, ki so drugače lahko izjemno drage, če jih plačamo iz lastnega žepa. Tako pa naše zdravljenje in zdravila krije zavarovalnica, ki jo izberemo. Katero dopolnilno zdravstveno zavarovanje pa je najboljše? Med seboj se nekoliko razlikujejo, tak ov ceni kot v storitvah, razlika je največ v tem, katera zavarovalnica ima daljšo tradicijo in boljšo poslovno prakso do svojih strank.

dopolnilno zdravstveno zavarovanje

 

Za katero dopolnilno zdravstveno zavarovanje se boste odločilo, je skoraj praktično vseeno, odvisno je, kateri zavarovalnici najbolj zaupate. Preberite obvezno tudi rumeni in drobni tisk, da ne bo kakšnih presenečenj. Če vam zadeve niso jasne pa zahtevajte od zavarovalnice pisno pojasnilo, tako boste imeli črno na belem, kaj so vam obljubili, če pride do težav pri izplačilu zavarovanja.

Kako se prijavite v dopolnilno zdravstveno zavarovanje? Vsaka zavarovalnica, ki ponuja tovrstno zavarovanje ima posebne zavarovalniške police, s katerimi se zavarujete in vsak mesec plačujete premijo glede nato, koliko ste stari in kdaj ste sklenili to zavarovanje. Starejši kot ste, več boste morali plačevati in kasneje, kot se prijavite v dopolnilno zdravstveno zavarovanje po končanem študiju oz. prekinitvi statusa študenta, tudi zaradi tega bo premija višja. Za vsako leto boste plačevali več kot 10 % več, zato se splača prijaviti najkasneje v roku enega leta od poteka statusa študenta.

Žal nesreča in bolezen nikoli ne počivata in ne veste, kdaj vas lahko doletita, zato se je pametno dodatno zavarovati. Vsak mesec boste plačeval določeno premijo, nekatere zavarovalnice pa ponujajo popust, če plačate letni znesek kar takoj. Gre za nepovratna sredstva, iz katerih se črpajo sredstva za kritje stroškov zdravljenja in zdravil za tiste, ki jih potrebujejo, saj gre dejansko za vzajemni sklad, zato denarja ne morete dobiti nazaj, če ga niste koristili.