Za uvod dajmo ponoviti osnove. Tonerji so črnila, ki se uporabljajo v fotokopirnih strojih, tiskalnikih in laserskih tiskalnikih. Če iščete toner pa ne veste kam se obrniti, potem vam priporočam spletno trgovino Toner123, kjer boste našli široko ponudbo originalnih in kompatibilnih tonerjev. Zagotavljajo tonerje za različne tipe tiskalnikov. Če imate doma tiskalnike znamke Xerox, Brother, Samsung, Canon, Oki, Epson, Konica Minolta, HP ali Lexmark, potem boste prav zagotovo, v spletni trgovini Toner123, našli pravi toner za vaš tiskalnik.

Če ste v dilemi katere vrste toner kupiti, ali original ali kompatibilen toner, naj vam v nadaljevanju predstavim ključne razlike med njima. Original tonerji so tisti, ki so proizvedeni iz strani od istega proizvajalca kot je vaš tiskalnik. Se pravi, če imate Samsung tiskalnik, originalne tonerje za vaš tiskalnik proizvaja Samsung v njihovih proizvodnjah. Original toner je tako izredno visoke kakovosti, izredno zanesljiv in priporočljiv, če želite kvaliteten izpis pri vsaki natisnjeni strani. Kompatibilni tonerji pa so proizvedeni iz strani tretjih podjetij in so ponavadi narejeni iz recikliranih in novih materialov, ki so včasih manj kakovostni. Vsebujejo novo črnilo in so narejene na način, da ustrezajo vašemu tiskalniku enako dobro kot original toner. Ključne prednosti kompatibilnih tonerjev so naslednje: po večini so cenejše, tako da lahko z njimi privarčujemo tudi do 50 %, zagotavljajo zadostno kvaliteto, ob nakupu imajo garancijo in podporo. Hkrati pa so nekatere, kot že omenjeno, izdelane iz recikliranih materialov, pomeni, da so izredno prijazne do okolja. Ključen pa je podatek, da v kolikor se odločite za kompatibilen toner in ne original, vaš tiskalnik ne bo izgubil garancije. Velikokrat je namreč mogoče zaslediti s strani serviserjev original znamk, da se garancija izgubi v kolikor se uporablja kompatibilen toner, vendar to ne drži. Gre zgolj za marketinško potezo, ki spodbuja nakup original tonerja.

V spletni trgovini Toner123 boste, kot že rečeno, lahko izbirali med original in kompatibilnimi tonerji. Spletna trgovina vam omogoča enostavno iskanje, kjer imate pod vsakim izdelkom pripet opis in vse potrebne podatke, ki jih potrebujete. Hkrati vam omogočajo, da tonerje med seboj tudi primerjate cenovno, kakovostno, itd. V spletni trgovini Toner123 vam dajejo tudi tri letno garancijo na kupljeni toner, saj verjamejo v kakovost izdelkov, ki jih prodajajo. Hkrati pa vam tonerje prodajajo po ugodni ceni z nizkimi stroški dostave.