Čistilna naprava cena je odvisna od velikosti čistilne naprave in od tega, koliko je uporabnikov v gospodinjstvu ter tudi od površine hiše. Vse o čistilnih napravah si lahko pogledate na tej povezavi https://cistilnanaprava.com/cena/, kjer najdete res kakovostne čistilne naprave po konkurenčni ceni. Čistilna naprava cena je odvisna od tega, ali je betonska ali plastična, ker so razlike, plastične so bolj standardne medtem ko betonske so povsem prilagojene terenu.

čistilna naprava cena

 

Betonska čistilna naprava cena je odvisna od velikosti, velikost pa je po zakonu prilagojena pogojem, ki jih stavba napreduje za velikost čistilne naprave, logično je, da več kot je stanovalcev, večja kot je stavba, več kot je uporabnikov, večja mora biti čistilna naprava, zato je tudi dražja.

Če pa pogledamo plastična čistilna naprava cena je nekoliko manjša, udi zaradi materiala, ni pa rečeno, da se splača, ker njena življenjska doba ni tako dolga kot je to pri betonski čistilni napravi, ki je dejansko večna, tako dolg zdrži, kolikor zdrži beton. Če se z njo ravna tako, kot je predpisano in vanjo ne zaidejo snovi, ki so netopne in bi jo uničile, skorajda ne potrebuje vzdrževanja.

Kakšna bo vaša čistilna naprava cena je odvisna tudi od terena, ker se večinoma da narediti betonske čistilne naprave, so te seveda cenovno bolj smiselne, ker so trajnejše ter naravne in tihe, če pa to ni mogoče, potem pa seveda predlagajo izdelovalci čistilnih naprav plastične, ki so tudi super kakovostne in tihe, pa malo manj trpežne, saj plastika sčasoma z leti preperi pa jo je treba potem zamenjati, ker ni dovoljeno, da pušča.

Kam pa z odpadno vodo? Največkrat jo že čisto odpeljejo na posebna zbirališča ali se izpusti v naravo, če je to dovoljeno na tisti lokaciji. Blato, usedlina, ki ostane v prvem prekatu, ko jo obdelajo bakterije in se usede na dno, pa mora obvezno odpeljati komunala na posebno mesto za predelavo.