Nobena skrivnost ni, da ima danes vse več ljudi težave s križem in hrbtenico. Predstavljamo vam rešitev – Spinalis stol za težave z bolečinami v hrbtu. Bolečine v hrbtu so posledica sodobnega načina življenja, ki od posameznika zahteva dolgotrajno sedenje in bistveno manj gibanja. V preteklosti so naši predniki večino dneva preživeli na nogah, vendar se današnje generacije zaradi dolgih delovnikov v pisarnah, stresa, hitrega tempa življenja in drugih dejavnikov premalo gibljejo.

Bolečine v hrbtu

Pomanjkanje aktivnosti

Sedimo med opravljanjem dela, na poti v službo in iz nje ter pogosto tudi doma. Količina sedenja je izjemno visoka, vendar je žal pogosto tudi nepravilno. Posledica tega so bolečine v hrbtu, ki lahko sčasoma privedejo do resnejših težav. Kljub temu pa imate možnost, da ukrepate in naredite nekaj zase. Obstaja veliko razlogov za pojav bolečin v hrbtu, pri čemer so najpogostejši hernija ali zdrs medvretenčne ploščice, nosečnost, poškodbe, nepravilna drža, prekomerna vadba z visoko obremenitvijo in neprilagojeno sedenje. Nekateri vzroki za bolečine v hrbtu zahtevajo strokovno obravnavo, vendar pa lahko s pravilnim pristopom k drugim vzrokom bistveno izboljšamo kvaliteto življenja ter se izognemo neprijetnim zbadanjem in bolečinam.

Preventivni ukrepi

Strokovnjaki poudarjajo ključne dejavnike, da se bolečine v hrbtu omilijo. Med njimi so redno gibanje, pravilna izvedba vaj za krepitev hrbtnih mišic, vzdrževanje pokončne drže ter sedenje na ustreznem stolu. Med sedenjem je ključno ohraniti pravilno držo, z vzravnanim hrbtom in stopali trdno uprtimi v tla. Pri uporabi računalnika je pomembno, da je zaslon pravilno nastavljen, da ga gledate naravnost.

Poznajte SpinaliS

Podjetje Ham, prejemnik številnih nagrad, se specializira za proizvodnjo in prodajo ergonomsko oblikovanih stolov najvišje kakovosti. Njihovi stoli za aktivno sedenje, oblikovani z ergonomijo v mislih, uspešno rešujejo težave s hrbtenico po vsem svetu. Stoli SpinaliS postajajo vse pogostejši v raznovrstnih pisarnah, kjer si prizadevajo za dobro počutje in zdravje zaposlenih. Prav tako pa si jih ljudje vse bolj želijo tudi za svoj dom ali pa jih namenjajo svojim otrokom, pri katerih pravilna drža med sedenjem igra ključno vlogo pri zdravem razvoju.

Dinamično sedenje, ki ga ti pisarniški stoli, krepi hrbtne mišice, ohranja telo v gibanju med sedenjem in učinkovito zmanjšuje bolečine v hrbtu. Aktivno sedenje predstavlja poseben način, pri katerem mišice in mehka tkiva telesa zagotavljajo podporo, brez zunanjih opor, kot so naslonjalo, miza in nasloni za roke. To pomeni, da mišice nudijo lastno podporo telesu, medtem ko stol SpinaliS zagotavlja pravilno izvedbo in s tem odlično preventivo za zdrav hrbet ter življenje brez bolečin. Dvojni način sedenja na vrhunskem ergonomskem pisarniškem stolu vam omogoča aktivno in nekoliko bolj sproščeno držo.