Še dobra dva meseca pa bomo spet nakupovali po akcijskih cenah in tako neuradno odprli praznično nakupovano sezono. K nam namreč spet prihaja Black Friday ali črni petek, znan kot eden najbolj popularnih nakupovalnih dni v letu. Svojo slavo pa je pridobil zaradi velikih popustov na najrazličnejše izdelke. Ta dan je navadno zaznamovan z gručami kupcev, ki se prebijajo po nakupovalnih centrih v želji za največjimi popusti.

black friday

Kdaj je Black Friday?
Črni petek ni vsako leto na isti datum, je pa vedno na prvi petek po zahvalnem dnevu. Spreminja se glede na datum zahvalnega dneva, ki je vedno na četrti četrtek v novembru. V letošnjem letu, torej letu 2022, bo črni petek 25. novembra. Datumi so torej vsako leto drugačni, a so hitro znani, saj se trgovci zavedajo pomembnosti tega dneva. Ravno zato hitijo, da oglase objavijo tem hitreje in na ta način pridobijo kupce, ki lahko svoje nakupovanje načrtujejo vnaprej. Sicer se imenuje Black Friday in na prvi pogled izgleda, da traja en dan, a je pogosto malce drugače. Nekateri trgovci svoje popuste razširijo še na celoten vikend ali pa celo vse do ponedeljka. Tako je nakupovanje malce podaljšano, a vseeno velja pravilo, da gredo najbolj zaželeni kosi vedno prvi, zato je bolje opraviti nakupe prej, preden je prepozno.

Kako se pripraviti na Black Friday?
Ker je črni petek eden najpopularnejših nakupovalnih dni v letu, zna postati nakupovanje kaotično. Ravno zato je pomembno, da se nanj malce pripravite. Priporočljivo je, da za nakupovanje sestavite proračun in se ga držite, saj zadeve neredko uidejo izpod nadzora. Tako nas hitro zamamijo popusti in kupimo stvari, ki jih ne potrebujemo. Lahko si naredite okviren seznam stvari, ki jih potrebujete in denarja, ki ste ga pripravljeni zapraviti. Dobro je še, da premislite o trgovinah, ki bi si jih želeli obiskati. Tako boste nakupe opravili hitreje in zagotovo prišli do želenih predmetov, preden jih zmanjka.