Avto plinSte eni izmed mnogih, ki norite zaradi visokih cen goriva? Ali si želite spremembo in se želite znebiti teh glavobolov? Dandanes seveda poznamo več vrst avtomobilov. Ločimo avtomobile z notranjim izgorevanjem goriva, električne avtomobile ter avtomobile na plin. Do sedaj je bilo možno samo kupiti serijske svtomobile na plin, po novem pa jih lahko predelate tudi naknadno.

Na trgu je že veliko ponudnikov, ki predelajo vaše vozilo na avto plin, vendar nimajo vsi certifikatov  kakovosti. Vendar kakšni so plusi predelave na avto plin? Ob predelavi avta na plin, lahko znižate stroške goriva do 40 odstotkov. Cena vgradnje, se vam povrne že v 20 tisočih kilometrih. S predelavo vašega avtomobila na plin, si boste prihranili tudi čakanje, da se motor vašega avtomobila ogreje v mrzlih zimskih dneh. Življenjska doba teh sistemov naj bi bila približno 15 let.

Predelava na avto plin se najbolj obrestuje na avtomobilih bencinskega agregata.  Pri registraciji vozila je nižja tudi cena registracije, saj dobite popust ker ste lastnik eko vozila.  Za homologacijo vozila po predelavi vam ni treba skrbeti, saj za to poskrbi predelovalec. Brez skrbi, pa lahko vaše vozilo parkirate v parkirne hiše saj je komora s plinom hermetično zaprta.

Vendar kot vsaka stvar ima tudi avto plin nekaj slabosti.  Med slabosti bi lahko šteli dodaten strošek servisiranja, kar znese približno od 50-70€ na leto več v primerjavi z bencinskimi motorji. Bencinskih črpalk je v Sloveniji več kot 300,  plinskih črpalk pa samo 70. Večina plinskih črpalk pa je v lasti Petrola, ki  že povečuje cene avto plina.

Avto plin oz. predelava je nasploh prijazna okolju, saj za 30% zmanjša izpust emisij v ozračje. To lahko tudi pozitivno vpliva na vašo ekološko zavest.