Dan danes so električna koles postala zelo popularna. Ti so postali obsedeni z njimi saj je njihova uporaba zelo praktična. Pa tudi, če se nam na poti sprazni baterija ga lahko še vedno porivamo naprej tako kot navadno kolo. Po teži so za polovico težji od navadnega tradicionalnega kolesa, vendar še vedno lažja od motornih koles. To pomeni, da če je navadno kolo okoli 12 do 13 kilogramov, je potem električno kolo od 18 do 22 kilogramov. Teža vas ne bo nikakor ovirala pri kolesarjenju. Torej vse kar je pomembno za električno kolo- nakup je zelo priporočljiv in vsak si ga lahko že privošči.

kolo

Seveda so električna kolesa malo dražja od navadnih, vendar morate vedeti, da to ni navadno kolo in vsebujejo baterijo katera ga napaja, da vam ni potrebno kolesariti čez kakšne hribčke in se raje prepustite rahlem vetriču ter lepem razgledu na naravo. Še vedno je potrebno imeti nadeto zaščitno opremo kot je čelada in ščitniki za kolena in komolce. Nikoli ne veste kdaj se bo naredilo kaj slabega in boste padli pa čeprav menite, da ste najboljši.

Pri sami izbiri električnega kolesa vam lahko pomagajo prodajalci. Vedeti morate, za kakšne terene potrebujete kolo, saj jih je na voljo več vrst, kot na primer gorsko, cestno, dirt bike, terensko in tako naprej. Vsak se razlikuje po obliki, kolesu, teži in še kaj. Če menite, da niste finančno zmožni za nakup novega električnega kolesa, so vedno na voljo rabljena kolesa. Ampak če rabljeno kolo, ki še ni dopolnilo 2 leti ne morete dobiti za polovično ceno zato, če vam ga kdo ponuja je že bolje kupiti novega in se izogniti težavam, saj nikoli ne vemo kako je z njim ravnal prejšnji uporabnik, razen če ga poznamo osebno. Ko pa kolo dopolni dve leti lahko zahtevate polovično ceno, vendar se pri nakupu dobro odločite in prevrite njegov obstoj.