Coach je oseba, ki pomaga pri procesu razvoja posamez6nkov tako, d se dejansko ne vtikajo vanje. Izkoristijo potencial stranke, njihovo znanje in izkušnje in jim pomagajo na način, ki njim najbolj ustreza. to zna narediti tudi zelo uspešen in cenjen NLP coach iz Slovenije, ki ga dobite na tej povezavi. Priporočamo ga, ker ima izjemne izkušnje in rezultate pri številnih ljudeh. Nenazadnje pa lahko to postanete tudi vi sami, če se udeležite delavnice in se izurite v tej veščini. To je super zato, ker ne da boste lahko pomagali sebi, ampak boste lahko pomagali tudi drugim.

Kako vam lahko pomaga coach

Coach vas bo najprej analiziral in vam pomagal razumeti rezultate, da boste ozavestili, na čem morate bolj delati. To se seveda določate sami. Odločate o tem, ali boste neko področje sploh izboljšali ali ne, kaj vam to prinaša dobrega in kaj ne. Nato se odločate tudi o vrstnem redi po vaših prioritetah, ki jih postavit skupaj s coachem, česa se boste lotili najprej. Nikoli vam ne bo vsiljeval svoje volje in tudi pravi coach vam tudi ne bo svetoval, kako bi on naredil.

coach

Nekateri coachi sicer uprolabjjao različne metode tudi svetovanje po potrebi, vendar pravi coachi tega običajno res ne počno ampak delajo s stranko na njenem nivoju. To daje super občutek stranki, da ima vse sama pod kontrolo in se ne obeša na drugega človeka ampak res pridobi na transvestism in sama zraste. Najbolje je, da se človek sam nauči reševati težave v življenju, ker mu bo to res pomagalo ne da ves čas druge pasivno sprašuje, kak obi naredil in se odločili.

Ali lahko postanete coach

Da bi postali coach je treba narediti kar dolgotrajno in precej zastavno usposabljanje. Zahtevno je zato, ker nismo vajeni delati na tak način in je treba spremeniti lastne navade, kar je najtežje. Če hočete drugemu pomagati na način spraševanja ter da se sam razvije,. jeto res super tehnika in je tudi zahtevna, da se znate dovolj brzdati, da tega ne povozite.

Največ ljudi takoj odnese v modrovanje in pametovanje. To pa ni nujno, da je rešitev za neko osebo. Pri coachingu boste vedno znova presenečeni, koliko vedo ljudje in kako iznajdljivi so, le da imajo blokade, ki jih je treba odpraviti. Ko se to zgodi, potem so na konju in lahko sami rešujejo težave.

Razmislite o tem, lai se želite vedno vrteti v krogu lai pa boste naredili  večji preboj. Odločitev je seveda samo vaša in od nikogar drugega. Kakor boste naredili, tako boste imeli v življenju. Zelko uspešni ljudje imajo vajeti svojega življenja v svojih rokah. Drugi pa delajo za druge in nimajo običajno ničesar. Odločite se, v katerem bazenu bi radi bili in kaj vam je v življenju res pomembno. Pa ne pozabite, da se odločate tudi za svoje bližnje, ker če pomagate sebi, lahko pomagate tudi drugim. To pa je ena najdragocenejših zadev v življenju vsakega človeka, če lahko osreči sebe in pomaga osrečiti tudi druge. Le te to pomeni, da namesto drugih pa ne boste mogli delati.