Industrijski sesalci so močni sesalci, ki so posebej namenjeni za sesanje prahu, strupenih delcev, velikih kosov in vode te tekočin. Imajo posebne filtre, da prah ne uhaja v prostor in ne zastrupi ljudi, tega z navadnim sesalcem ne boste nikoli dosegli. Vrhunski sesalci za industrijske namene so na tej povezavi, ki jo priporočamo. Najprej se vprašajte, za kaj boste sesalnik uporabljali, kajti niso vsi sesalci za vse in mogoče boste potrebovali nekaj specializiranih sesalnikov s posebnimi filtri za veš podjetje.

industrijski sesalci

Industrijski sesalci se uporabljajo v proizvodnji, največkrat za sesanje provolone linije, kjer lahko se sesa tudi večje boste, ker mora biti vse čisto za nemoteno proizvodnjo. Dostikrat je v proizvodnji tudi voda ali olje, kot tudi v delavnicah ali pa doma in taki sesalniki imajo posebne posode za sesanje da ne poškoduje tekočina motorja.

Posebni so industrijski sesalci za strupen prah, za tako fine delce, da jih s prostim očesom ne vidite. Ti sesalniki imajo posebne filtre, ki zadržijo vsak strupen prah, da ne uhaja v prostor, ker je to smrtno nevarno za delavce, ki seveda nosijo zaščitne maske pa vendar je najbolje uhajanje prahu v zrak preprečiti z namenskim sesalcem. To je tudi tako po zakonu o varnosti pri delu zapisano in se mora podjetje tega držati, drugače lahko celo plača kazen.

Kakovostni industrijski sesalci se lahko uporabijo seveda tudi doma za domačo rabo in za delavnice ter v kmetijstvu, kjer je dostikrat treba tudi sesati pod posebnimi pogoji, kar bodo ti sesalci seveda zmogli. Pozanimajte se pri mojstru prodajalcu, kaj vse zmorejo ji katerega bi potrebovali vi za svoje delo. Morda boste morali kupiti še kakšen namenski sesalec, kajti ne zmorejo vsi vsega, kar je tudi prav, drugače več funkcij ne bi delovalo dobro, če ne bi bili namenski za točeno določeno opravilo. Verjamemo, da se boste težko odločili, kateri je pravi, zato obiščite trgovino in jih preizkusite.