Botoks je preizkušeno in varno zdravilo za glajenje statorskih gubic na obrazu. Z njim se odpravljajo gube na obrazu, čelu, nosu, ustnicah, bradi in vratu.  Uporaba botoksa je pogosta pri vdrti luknjici na bradi, pri korekciji močnih smejalnih mišic, kjer se vidijo čeljusti, z njim se lahko dvignejo obrvi ali ustni kotički. Botoks lahko pozdravi tudi prekomerno potenje. Poseg je varen in traja približno 10 do 20 minut, pri tem se čuti minimalno nelagodje ob vnosu sovi v telo. Učinek je viden približno 4 do 6 mesecev, ličila pa lahko uporabite takoj po terapiji.

botoks

Botoks se lahko uporabi pri pacientih, ki nimajo nevroloških obolenj. Na tak poseg se je dobro odpraviti, če imate res realna pričakovanja da ste se za to odločili zaradi sebe in ne zaradi drugih, da boste zares tudi maksimalno zadovoljni. Če nimate realnih pričakovanj pa ta terapija in za vas niti, če ste noseči lai načrtujete nosečnost. Prednosti te terapije pa so, da zgledate dosti bolj mladostno in se s tem vam dvigne samozavest.

Botoks terapija je super, ker je učinke takojšen in je skoraj neboleča, v večini primerov ni nobenih stranskih učinkov ali pa so zelo redki. Rezultati so precej predvidljivi. Terapija deluje tako, da začasno paralizira mišice, katere delujejo tako, da ustvarjajo gube. Zaradi tega se koža zravna in si opomore, kajti ni več podvržena stalnemu gubanju.

Če se boste odločili za botoks poseg, potem se priporoča, da vsaj deset dni pred tem posegom ne jemljete aspirina, drugače pa priprave na poseg niso potrebne. To terapijo se da kombinirati z drugimi terapijami za povečanje lic lai povečanje ustnic in tudi s kemičnim pilingom. Sam poseg se naredi tako, da se lahko kožo namaže z anestetično kremo, d vbodov ne čutite, kožo se razkuži in se vbrizga tekočino točno v obrazne mišice, ki povzročajo težave. Po posegu boste lahko odšli domov.