Ko smo na kakšni zabavi ali mogoče malo bolj glasni, naslednji dan rečemo, da smo hripavi. Hripavost-kaj pomaga je takrat vprašanje, saj se hočemo navadno te nadloge hitro znebiti. Hripavost pa se še samo stopnjuje, če smo mogoče poleg prehlajeni in lahko postane prav nadležno. Mislim, da besede hripav ne rabimo posebej opisovati, to nastane takrat, ko naš glas malo izgine oziroma rečemo, da smo brez glasu. Lahko si pomagamo sami, ni nujno, da obiščemo zdravnika, saj so tudi včasih domača zdravila zelo dobrodošla.

Največ krat ostanejo brez glasu pevci, predavatelji, razni navijači na raznih športnih prireditvah takrat najbolj občutimo hripavost. Če se to zgodi v jesenskem ali mrzlem zimskem času se še večkrat pojavi poleg kakšno vnetje glasilk. Zato je dobro, da začnemo čim prej z zdravljenjem, ker lahko nas pripelje še dodatnega vnetja grla. Najbolj pomembno je, da so naše glasilke vedno vlažne, ampak na to večkrat pozabimo zato pa pride do hripavosti. Na dan bi morali spiti od 2 do 2 litra in pol tekočine, posebej ko smo na zabavi in smo glasni mogoče malo pozabimo vlažit naše glasilke. Takrat nastopi hripavost in našega glasu zjutraj ni več.

hripavost

Hripavost ni prijetna, ampak hvala bogu, da ni nevarna. Tudi s hrano lahko večkrat se izognemo da do hripavosti pride. Da je naša sluznica regenerirana oziroma redno vlažna pomaga kakšno korenje, breskve, hruške, fižol, med, kokosovo olje in še bi lahko naštevala. Če pogledate in si malo preberete na spletni strani, ki jo najdete zgoraj, lahko še najdete ogromno koristnih informacij, kako se rešiti hripavosti. Čeprav hripavost ni nevarna in prav tako hitro včasih izgine je dobro, da do tega pogosto ne pride. Mislim, da se tudi mi ne počutimo v redu, ko smo hripavi. Zato skrbite za svoje glasilke, da so vedno nekako vlažne.

Obstaja ogromno domačih zdravil, ki pomagajo hripavost zdraviti. Nekaj jih najdete na spletni strani. Tudi naše babice so znale pomagati in še vedno poznajo kakšno zdravilo. Mogoče si naredite povoj okoli vratu s kisom, potem so tukaj razne kopeli. Najboljša rešitev je, da niste več glasni, ko se kje potikate, ne biti glasni, da glasilke ne bodo več trpele.