Mislim, da marsikdo ne ve kaj so to vezane plošče. Nekateri pa ste mogoče že slišali za to in tudi veste kaj so in zakaj se jih uporablja. Naj pa povem, da so to plošče, ki jih je več skupaj. So pa to lesene plošče in uporablja se jih za marsikaj. Več pa si lahko preberete na: https://www.valles.si/vezane-plosce.

vezane plošče

Vezane plošče so v bistvu plošče iz večih vrst lesa. Skupaj je vezan les iz različnih dreves in pa tudi debelina vsakega lesa se lahko razlikuje. Se pa te plošče uporabljajo marsikje, najpogosteje pa za izdelavo kakšnega pohištva, otroških igral in še marsikaj drugega. Vezane plošče lahko uporabljamo marsikje, ko kaj izdelujemo oziroma delamo iz lesa. Lahko rečemo, da so vse splošno uporabne in res se jih lahko uporabi za marsikatero stvar. Zato pa jih ljudje tudi radi uporabljajo. Se pa uporabljaj tudi vezane plošče, ki so mogoče slabše kvalitete. Te pa se v večini uporabijo za kakšnem pohištvu, ki je potem na koncu oblazinjen. Tako lahko vidimo, da se uporabljajo slabše in tudi tiste boljše plošče. Tako nič ne vržejo vstran, ampak rajši vse uporabijo.

Vezane plošče so uporabljene marsikje v izdelkih iz lesa. Mogoče tega sploh prej niste vedeli, ampak zdaj veste. Uporabljajo jih marsikje, tudi tiste plošče, ki niso najboljše kvalitete. Tako ni nič odpada, saj vse plošče uporabijo. Največkrat so te plošče narejene iz bukovega lesa, saj takšne plošče tudi največkrat vidite v trgovinah. Te plošče pa prodaja marsikatera trgovina in dobite jih lahko res marsikje. Kvalitetne plošče pa najdete v trgovini, ki se imenuje Valles. Tukaj imate res veliko izbiro in pa cena je primerna kakovosti vezanih plošč. Naj še povem, da se pa te plošče uporabljajo tudi v izdelavi kakšnih sten, stropov in tudi fasad. Uporabljajo se tako kot sem rekla marsikje.