Ali ste se kdaj vprašali, zakaj se toliko ljudi odloča za ustanovitev d.o.o.? D.o.o. velja za eno najbolj prijaznih pravno organizacijskih oblik, ki se jih lahko poslužujejo podjetniki, ko odpirajo nova podjetja. Pravnoorganizacijska oblika je zelo pomembna saj odloča o tem, kako bo moralo vaše podjetje v prihodnosti poslovati. V kolikor imate takšno pravnoorganizacijsko obliko, ki vam ne prinaša ravno veliko pozitivnih lastnosti, potem je čas, da jo zamenjate. Ustanovitev d.o.o. je torej tako pogosta zato, ker se ljudje pogosto odločajo za to obliko, ker je preprosto povedano zelo privlačna. D.o.o. pomeni družba z omejeno odgovornostjo, kar pomeni, da družbeniki odgovarjajo samo z vloženimi sredstvi.

ustanovitev d.o.o.

V kolikor si torej družba nakoplje preveč dolga, je potrebno tega poravnati izključno iz sredstev, ki so na boljo v nekem podjetju. Ustanovitev d.o.o. je zato privlačna, saj v primeru, da se podjetje preveč zadolži ne bo družbenikom potrebno nič plačevati, saj družbeniki niso odgovorni z vsem svojim premoženjem, saj je govora o d.o.o.. Ustanovitev d.o.o. je postopek, ki ga lahko dandanes opravite kar preko točke e-vem, ko jo najdete na različnih lokacijah po vsej naši državi.

To je odlična priložnost z tiste, ki nimajo veliko znanja s tega področja, tako da vsekakor boste na takšen način lahko začetniki prišlo do podjetja, ki vam bo omogočilo, da boste poslovali na trgu, torej na trgu opravljali neko pridobitno dejavnost. Ustanovitev d.o.o. je zanimiva za ljudi, ki so nekako bolj podjetniško naravnani, ki imajo veliko znanja na področju trženja in prodaje, saj je to nekako srce prodajnega procesa. Prodaja je najpomembnejša, pa čeprav se s tem nekateri strokovnjaki ne boo ravno strinjali.  Ustanovitev d.o.o. je torej nekaj, kar morate opraviti, da boste lahko pričeli uresničevati svoje sanje, ki so morda povezane s podjetništvom. Ustanovitev d.o.o. je nekaj, kar vas lahko pripelje do kupa denarja, lahko pa vam seveda denar tudi vzame. Odvisno je največ od vas!