Človekov prebavni sistem je nadvse pomemben za delovanje, razvoj in sploh preživetje človeka. Naša prebavila vsakodnevno opravljajo življenjsko potrebne naloge, zato moramo za svoja prebavila primerno skrbeti. Prebavni sistem ter prebava se začne že v ustih, kjer dobimo hrano in jo prežvečimo. Koščki hrane potujejo naprej po prebavnem sistemu, kjer vsak organ opravlja svojo nalogo. Iz hrane izberejo vse hranilne snovi, ki nam potujejo v kri, vse nepotrebne in strupene snovi pa potujejo naprej v črevesje, da jih izločimo. Naše črevesje je vsak dan obremenjeno z obilo hrane, ki jo pojemo in skrbi, da nepotrebne ostanke izločimo. Ker je tako črevesje, kot celoten prebavni sistem pomemben za naše delovanje in preživetje moremo tudi za njega skrbeti in ga očistiti. Več o tem si lahko preberete na www.avogel.si/dieta.php.

čiščenje črevesja

Zelo pomembno je čiščenje črevesja. Za naše celotno telo je seveda zelo pomembno, da na dan spijemo dovolj vode, saj naše telo tako prečiščuje in tako izločamo strupene snovi iz telesa. Poleg pitja dovolj vode je še pomembno, da čez dan zaužijemo dovolj zelenjave, sadja in vlaknin. Čiščenje črevesja poteka tako, da vsake toliko časa naredimo prečiščevalno dieto. Sami dobro vemo, da vsaka dieta ni zdrava in učinkovita, zato moramo biti še posebej pozorni na to kakšno dieto izvajamo. Mnoge diete so neučinkovite in nezanesljive, saj se težave, kakršne smo imeli pred dieto hitro povrnejo nazaj.

čiščenje črevesja ni odvisno samo od dovolj popite vode ter diete. Enkrat do dvakrat letno je priporočljivo tudi, da obiščemo zdravnika in si privoščimo globinsko čiščenje črevesja. Z globinskim čiščenjem črevesja se znebimo oblog, ki se nam naberejo v debelem črevesu ter omogočimo našemu telesu dobro delovanje in redno prebavo ter izločanje odpadnih snovi iz telesa.

Za več informacij obiščite spletno stran www.avogel.si in si preberite več o tem ali o katerikoli drugih težavah ter nasvetih.