Tapkanje je metoda uporabljena v medicini, ki s uporabo masaže rok oziroma prstom omogoča, da se znebimo naših čustvenih težav, prav tako pa fizične bolečine, ki se jih ne moremo znebiti. Odpravljanje težav s tapkanjem nam lahko pomaga trajno in hitro odpraviti bolečine telesa ali duševnih stisk, ki so v večini primerov posledice nakopičenega stresa, ki se že dolgo časa zadržuje v nas.

Tapkanje

Večina posameznikov tehnike tapkanja ali EFT ne pozna saj se poslužujejo drugačnih zdravil ali metod, ki naj bi jih pomagali. Ljudje smo zanimiva bitja, saj v duševnih stiskah in povečanem stresu ali drugih negativnih obdobjih radi naredimo kakšno neumnost  kot je na primer tudi samomor. Časi v katerih živimo nam povzročajo vedno večje količine stresa, ki pa se vsakodnevno nabirajo in povzročijo, da naš um ali telo zbolita.

Kako pravzaprav poteka EFT tehnika oziroma tapkanje ? 

EFT tehnika se izvaja s pomočjo doseganja akupunkturnih točk, kar nam omogoča trajno odpravljanje blokad oziroma negativnih čustev. Tapkanje namreč izhaja z akupunkture saj deluje na enakem principu brez uporabe igel. Postopek tapkanja lahko opisujemo kot rahlo udarjanje z blazinicami naših dveh ali enega prsta po določenih akupunkturnih točk. Pri postopku EFT tehnike je prvi korak natančna izbira problema oziroma težave , ki jo imamo. V drugem koraku tehnike problem opredelimo po lestvici od 1 do 10, saj lahko na tak način po večjih zaporednih tapkanjih preverimo ali se naše bolečine lajšajo ali slabšajo, se naše počutje izboljšuje ali pa se počutimo še slabše kot pred začetkom. Točke , ki se uporabljajo za tapkanje se nahajajo na vrhu glave, obeh straneh obrvi, nad brado, ključnici, pod očmi in nosom, pod roko in dojko. V tretjem koraku si izberemo poljubno točko, opišemo težavo ter jo ocenimo od 1 do 10. Na točki, ki smo si jo izbrali tapkamo z dvema prstoma in hkrati izgovarjamo težavo. Proces ponovimo trikrat oziroma dokler ne opazimo, da se bolečine zmanjšujejo.