Gotovo ste že slišali, da se salicilna kislina uporablja v kozmetični industriji, pri izdelovanju raznih krem za kožo, ki so vsekakor učinkovita.

Če imate različne težave z kožo, je salicilna kislina ravno primerna za vas. Ko jo nanašamo na kožo poskrbimo, da je koža spet lepa ter sveža. Veliko zdravnikov jo priporoča tudi za zdravljenje aknavosti, Salicilna kislinamozoljavosti ter kurjih očes. Odsvetujejo pa jo za  uporabo obarvanih pikah po obrazu in telesu, ter na materinih znamenjih.

Salicilna kislina spada med isto družno kot aspirin in zato, uporabo za ljudi, ki so alergični na aspirin, strogo odsvetujejo. Če med namestitvijo na kožo opazite kakšno neprijetno reakcijo, takoj nehajte z uporabo. Normalno je, da je po prvem nanosu tovrstne kisline, koža samo rahlo pordela. Pri prvih nanosih salicilne kisline lahko tudi rahlo zapeče, saj se mora koža na njo privaditi. Po večkratnem nanosu se koža navadi in tako jo lahko še vedno uporabljate naprej.

Ali vas zanima, kako salicilna kislina deluje? V koži poveča nivo vlažnosti, zato ne boste imeli več suhih rok ali podobnega. Poleg tega razgradi vse maščobne snovi, ki lepijo odmrle delce skupaj in povzročajo lepljivo kožo. Salicilna kislina gre v kožo zelo globoko, zato lahko v porah odstrani vse nečistoče, ki vam povzročajo nadležne mozolje.

Katerokoli izdelek iz tovrstne kisline boste izbrali, morate paziti na navodila za uporabo, saj se med seboj razlikujejo. Najbolj pomembno je to, da se izognete stiku z očmi, ustno ali nosno sluznico ter sluznico na bolj intimnih predelih. Izogibajte se tudi nanašanja na popokano ali poškodovano kožo. Kako uporabljati in kako pogosto, je odvisno od posameznega izdelka. Izdelke iz salicilne kisline imate na voljo v tonikah, kot tudi v losjonih in kremah. Med uporabo podnevi, je potrebno vsaj en teden uporabljati tudi zaščitni faktor, saj je nova koža že po prvi uporabi lepša, ter sveža in s tem tudi bolj občutljiva na UV žarke.