Robotske kosilnice so sanje vsakega vrtnarja, kajti zadeva dejansko dela sama. Enostavno jo spotimo na vrt in bo pokosila vrt, ko ns ne bo doma. Vse o robotskih kosilnicah si preberite na tej povezavi https://zkg.si/robotske-kosilnice/, kjer najdete zanimive modele, ki vam bodo v veliko pomoč.  Danes nimamo toliko časa več se ukvarjati s trato in vrtom, zato so take naprave dobrodošle da delo opravijo namesto nas. Robotske kosilnice so izjemno tihe in učinkovite, lahko kosijo tudi na izjemno strmem pobočju in zelo razgibanem terenu do 70 % naklona.

robotske kosilnice

Zelo kakovostne robotske kosilnice so znamka Huskvarna, ki je prva začela  izdelovati take kosilnice. Imajo več modelov, med njimi so tudi take, ki imajo pogon na vsa 4 kolesa in obvladajo izjemno razgibanje, neravne in kamnite teren polne ovir. Vse zaznajo in se vsem oviram izognejo ter pokosijo le tam, kjer je trava. Imajo tudi GPDS sledenje, tkalo da točno veste, kaj kosilnica dela in se jo lahko tudi usmeri. Take kosilnice obvladujejo lahko do 3500 kvadratnih metrov. Ima edinstvene led luči in je vrhunsko oblikovana.

Robotske kosilnice so bile narejene z namenom, da nam olajšajo življenje zaradi hitrice in naglice,  v kateri živimo in da imate več časa za sebe in za družino, ker če je takšno leto, da je veliko dežja, potem trava in plevel ves čas rasteta. Če želite mati urejeno okolico, morate v takih razmerah kositi na roke ali z ročno kosilnico na bencinsko mešanico vsak teden. To pa pomeni veliko hrupa in smradu za okolico. Hkrati še močno onesnažujete tla z naftnimi derivati, kar je trajna škoda za naslednjih 150 let dokler se ne razgradijo.

Kakovostne robotske kosilnice vse to odpravijo v trenutku. Delujejo na elektriko, saj imajo akumulator, ki se polni. So tihe in učinkovite in imajo tudi program, da lahko nastavite vzorec košenja zato lahko  vaša zelenica zgleda kot nogometno igrišče lai pa kakšen drug vzorec si omislite.