Radenci so mesto na desni strani reke Mure. Radenci so prepoznavni po zdravilnih toplicah. Toplice so bile zelo popularna lokacija za terapijo vojakov, ki so imeli težave po drugi svetovni vojni. Njihovi bazeni in posebne terapije so lahko pomagale vsakemu, ki je potreboval sprostitev in počitek. Danes še vedno obstajajo toplice, vendar delujejo v manjšem obsegu kot nekoč. Pred leti je bil na voljo celoten park z bazeni in drugimi aktivnostmi, vendar so pred leti del toplic zaprli. Sedaj imajo na voljo samo notranji bazen, ki je povezan z manjšim zunanjim bazenom. Bazen je vgrajen v velik hotel, ki je zelo prepoznaven.

Nekaj let nazaj je bil hotel obnovljen in takrat so obnovili tudi notranji bazen. Park, ki je bil včasih del toplic, je bil obnovljen v mestni park .Deli starih toplic je še vedno prisoten, vendar so ograjene zaradi varnosti. Ena največjih atrakcij toplic je izvir tople vode, ki je pokrit s steklom in majhno streho. Čez steklo se lahko vidijo mehurčki, ki jih povzroča izvir. V parku je tudi manjša kapelica, ki je stara že več kot sto let.

radenci

Izven tega kompleksa se nahaja samo mesto, v katerem ni veliko trgovin in vsebuje samo osnovne servise kot so banka, pošta in avtobusna ter železniška postaja. Večjih trgovskih centrov ni in večina stavb, ki sestavljajo mesto, so stanovanjske hiše, hostli ali pa bloki. V mestu imajo osnovno šolo in srednjo šolo za turizem. Radenci so pravo počitniško mesto.

Čez glavno cesto imajo večjo cerkev, ki je moderne arhitekture. Mesto je bilo ustanovljeno že pred 15. stoletjem. Leta 1833 so šele odkrili naravni izvir mineralne vode. Po lokalni legendi je rečeno, da mehurčki in zvoki pod zemljo izvirajo zaradi čarovnic, ki pod zemljo kuhajo juho. Leta 1869 so napolnili prvo steklenico mineralne vode. Poimenovali so jo Radenska Tri-Srca. To vodo so nato poslali tudi na Dunaj in papežu v Rim. Mineralna voda je postala znana po svoji zdravilni učinkovitosti in leta 1882 so se pojavili prvi gostje, ki so bili sprejeti v toplice. Tako so se Radenci spremenili iz izvira mineralne vode v turistično mesto.

Od začetka leta 1869 do sedaj se je podjetje Radenska razvilo v podjetje, ki trguje s svojo mineralno vodo po celotni Evropi. Tovarna je bila zgrajena nekaj kilometrov od izvira, kjer še danes polnijo steklenice z mineralno vodo. Radenci so res dragulj Slovenije in lokacija, ki se jo splača vsaj enkrat obiskati in spoznati.