Boleče grlo je neprijetno stanje, ki nas spremlja ko se nas loteva prehlad. Težave pri požiranju, zatečene bezgavke in tisto zoprno praskanje po grlu vse to spada pod pojem boleče grlo, za katerega vedno komaj čakamo da odide. Ko se nam zdi da nas bo, začelo boleti grlo je že malce pozno, vendar še vedno ni prepozno. Najboljše je da se tega popolnoma izognemo in sicer tako da redno uživamo vitamin C, ki nas varuje pred padcem imunskega sistema. Vitamin C vsebujejo paprika, citrusi in kivi. Da se vas ne bo polastilo boleče grlo, pazite tudi da ste dovolj oblečeni.

boleče grlo

Mislite da je zunaj dovolj toplo, pa ravno toliko piha veter, da boste staknili prehlad in boleče grlo. Zato moramo biti previdni, da se zavarujemo pred mrazom in vetrom in smo raje oblečeni malce preveč kot pa premalo, še posebaj v tem muhastem vremenu, ko ne vemo ali je toplo ali je še vedno zima. Ko pa že imate boleče grlo, se pravi da se le niste uspeli obvarovati prehlada, pa predlagam Smrekovit oralno razpršilo, ki vam omili bolečine in zdravi vneto sluznico.

Razpršila za boleče grlo so veliko bolj priporočljiva kot tisti bomboni ki so ravno tako primerni. Namreč ko ližemo bombon nenehno požiramo slino in si tako zaščitno plast hitro odstranimo. Medtem ko če uporabimo razpršilo, ga razpršimo direktno v grlo in tam ostane nekaj časa. Prav tako je hitro in enostavno, medtem ko je lizanje bombona lahko bolj dolgo. Nekateri imajo raje tablete, drugi razpršila, važno je, da boleče grlo čim prej saniramo in nas rešimo bolečin. Ko je boleče grlo prisotno, nam ne paše pijača niti hrana, kar pa ni priporočljivo. Saj veste kaj pravijo ko zboliš je potrebno čim več tekočine in hrane, da telo okrepimo, in ne da ga še dodatno oslabimo.