Otroški vozičkiPred nakupom se bodoči starši pogosto znajdejo pred dilemo, kateri model med vozički je za njih najprimernejši. Zagovorniki se delijo v dva tabora: na tiste, ki prisegajo na štirikolesnike ter tiste, ki prisegajo na trikolesnike. Prednosti večine štirikolesnih vozičkov so, da omogočajo obračanje sedalnega dela v smeri vožnje ali v obratni smeri vožnje, vendar pa to ne pomeni, da noben izmed trikolesnikov tega ne omogoča.

Najbolj priročna funkcija vozička pri novorojenčkih je, da jih lahko mamice nemoteno opazujejo, ko so obrnjeni v nasprotni smeri vožnje. To omogoča socialni stik med staršem in dojenčkom, zlasti pomembnim v prvih mesecih življenja. Ko nadebudneži malo zrastejo, se želijo prevažati tako, da nemoteno spremljajo okolico, torej sedijo v smeri vožnje. Vozički, ki omogočajo spreminjanje smeri vožnje, tako omogočajo tudi več udobja za otroka in starša.

Vozički štirikolesniki se lahko popolnoma zložijo, ter tako zasedejo v prtljažniku avtomobila minimalno prostora. Zagovorniki štirikolesnikov poudarjajo tudi, da so štirikolesni vozički stabilnejši med vožnjo ter med plezanjem malčka predstavljajo manjšo nevarnost, da se prekucnejo ter  s tem poškodujejo otroka.

Nekatere znamke trikolesnikov že omogočajo tudi obrat sedeža vozička v obe smeri vožnje ter izmet koles, tako da tudi zloženi zavzamejo čim manj prostora. Seveda pa so sedaj na voljo tudi vozički, ki imajo sprednja kolesa manjša in bolj skupaj in izgledajo skoraj kot trikolesniki, imajo pa še vedno 4 kolesa in so tako rekoč hibridi med tri in štiri-kolesniki. Na ta način so pobrali več lastnosti obeh in jih združili v enem vozičku.

V spletni prodajalni Mali Vragci so vam na razpolago različni modeli in znamke vozičkov. Pri izbiri pravega vam bodo z veseljem pomagali njihovi strokovnjaki. Tako da vam na koncu preostane le še odločitev, kateri videz vozička vam je privlačnejši, vaš malček pa bo zagotovo užival v dolgih sprehodih, ne glede na to kakšen voziček boste izbrali.