Danes skorajda ni gospodinjstva, ki ne bi imelo vsaj enega internetnega kabla, vse bolj pogosto pa imajo tudi tako imenovane optične kable. Oboji omogočajo prenašanje podatkov oziroma posredovanje informacij na želene razdalje. Če ne veste, kam odprodati optični kabel za internet, potem ste na pravem mestu, kajti v nadaljevanju vam bomo ponudili odgovor na to vprašanje.

V današnjem svetu smo ljudje naravnani tako, da želimo čim prej dobiti želene informacije, zato je komunikacija, ki jo omogoča internetni ali optični kabel za internet čedalje bolj priljubljen način komuniciranja med različnimi generacijami ljudi. Verjetno ni gospodinjstva, ki ne bi imelo vsaj enega računalnika, saj ga med drugim potrebujemo tudi za službo, šolske obveznosti in podobno. Z njegovo pomočjo na hiter in enostaven način izvemo vse, kar nas zanima in še več.

Internetni ali optični kabel za internet?

Internetni kabel (ali krajše UTP-kabel) omogoča neposreden priklop na računalnik in tako zagotavlja optimalen dostop do interneta. Internetna povezava deluje tudi takrat, ko brezžična povezava zaradi različnih vzrokov ne dela, kajti internetni kabel je fizično povezan z računalnikom in je zato zelo zanesljiv pripomoček.

optični kabel za internet

Poznate razliko med internetnim in optičnim kablom za internet?

Prenos najrazličnejših podatkov pa omogoča tudi optični kabel za internet. V bistvu gre za novejšo različico internetnega kabla, število njegovih uporabnikov pa iz dneva v dan narašča. Temu kablu se po domače reče tudi optika, njegova (skorajda edina) slabost pa je, da ga ne morete uporabljati povsod, še posebej ne v bolj odročnih krajih. Ponudnik telekomunikacijskih storitev mora namreč najprej optični kabel pripeljati vse do uporabnikov, da lahko ti začnejo uživati v hitrejšem in zanesljivejšem dostopu do svetovnega spleta. Optični kabel za internet zagotavlja hitrejšo in naprednejšo internetno povezavo, ki je stabilna, zanesljiva, konstantna in deluje brez prekinitev, ne glede na to, kako je obremenjena.

Razlika med internetnim in optičnim kablom za internet

Gotovo se sprašujete, v čem je sploh razlika med tema dvema kabloma, ko pa oba zagotavljata enako storitev, torej dostop do svetovnega spleta, prenosa informacij in podobnih stvari. Naj vam povemo, da je njuna razlika kar precejšna. Internetni kabel je namreč sestavljen iz bakrenih žic, ki so izolirane in prepletene med seboj. Baker, ki je v žicah prenaša podatke v obliki električnih signalov. Optični kabel za internet pa sestavljajo optična vlakna, silikon, steklo, plastičen ovoj in še kaj, podatke pa prenaša v obliki pulzov oziroma svetlobe. V tem primeru torej nimate nobenih žic, ampak modernejšo tehnologijo, ki omogoča hitrejši prenos podatkov in dostop do informacij.

Glavna prednost optičnega kabla za internet pred internetnim kablom je, da se po enem vlaknu, ki je v optičnem kablu lahko prenese bistveno velja količina podatkov, pri čemer so izgube zelo majhne, poleg tega pa tovrstna vlakna niso občutljiva na elektromagnetne motnje, ki se lahko znajdejo v okolici. Ravno zaradi tega se optična vlakna vse pogosteje pojavljajo tudi v različnih gospodarskih in industrijskih panogah.

optični kabel za internet

Optični kabel za internet vam zagotavlja hitrejšo in stabilnejšo internetno povezavo.

Kam z odvečnimi kabli?

Zaradi vseh zgoraj omenjenih razlogov je optični kabel za internet čedalje bolj prisoten v gospodinjstvih in počasi izriva iz uporabe navaden internetni kabel. V tem primeru se vam lahko zgodi, da se vam doma nabirajo kupi internetnega kabla, a dobra novica je, da se takšni kabli lahko ponovno predelajo in uporabijo za druge stvari. Tak kabel je sicer sestavljen iz več komponent, za reciklažo pa so zanimivi predvsem bakreni vodniki v središču. Baker je zelo cenjena in iskana kovina, zato boste za njegov odkup dobili pošteno ceno. Baker med samim postopkom reciklaže ne izgublja svojih dobrih lastnosti in ga je zato mogoče uporabljati vedno znova. Nekoliko drugače je z ostalimi komponentami internetnega kabla, a danes se lahko tudi te dela ponovno uporabi.

Seveda pa se dajo odkupiti tudi optični kabli za internet. Na ta način se elegantno znebite odvečnih ali neuporabnih kablov, zraven pa zaslužite še nekaj denarja. Kaj ni to naravnost odlična novica? Vi se znebite kablov, ki jih ne potrebujete, za to dobite denar, podjetja, ki so za to usposobljena pa poskrbijo, da kabli ne končajo na deponiji ali v naravi, kamor zagotovo ne sodijo, ampak v za to namenjenih centrih, kjer se jih predela in nameni za ponovno uporabo.

optični kabel za internet

Optični kabel za internet počasi izpodriva internetni kabel iz uporabe.

Kakšna je cena za odkup internetnih ali optičnih kablov?

Kot pri vsaki stvari, se tudi pri odkupu internetnih in optičnih kablov za internet cene spreminjajo oziroma niso konstantne. Cena je odvisna predvsem od cen, ki vladajo na celotnem trgu, zato cenik ni znan vnaprej. Končna cena vam je podana ob samem ogledu kablov, vsekakor pa ste lahko prepričani, da boste za kable dobili pošteno in dobro ceno, s katero boste zadovoljni tako vi, kot odkupovalec. Če torej ne veste, kam bi dali vse odvečne kable, jih le odpeljite na odkup in še danes zaslužite nekaj dodatnega denarja. Zagotovo se splača!

Optični kabel za internet vam zagotavlja hitrejšo in bolj zanesljivo internetno povezavo, prav tako kot navadni internetni kabel pa ga je mogoče reciklirati in njegove dele nameniti ponovni uporabi. Za odkup kablov boste dobili še nekaj denarja, zato še danes prodajte odvečne kable ustreznemu podjetju.