Odvzem vozniškega dovoljenja alkoholOdvzem vozniškega dovoljenja, kjer je alkohol glavni krivec je vse več. Odvzem vozniškega dovoljenja alkohol je kazen, ki nas ne udari le po žepu, ampak nam predstavlja veliko večjo oviro. Brez vozniškega dovoljenja moramo poiskati druge načine za prevoz v službo ter ostale vsakdanje obveznosti. Če smo prej časovno in logistično odvisni le od samega sebe, se to takrat drastično spremeni. Potrebno si je poiskati alternativo za prevoz. Preučiti je potrebno vozne rede javnega prevoza, če je le-ta sploh organiziran v kraju našega bivanja.

Odvzem vozniškega dovoljenja alkohol pa je tudi finančno breme. Sedaj obstajajo različna podjetja in posamezniki, ki pomagajo pri sestavi predloga za vrnitev začasno odvzetega vozniškega dovoljenja, sestavi predloga za nadomestitev plačila globe z opravljanjem javno koristnih del, oprostitve plačila sodne takse ter svetujejo, kako urediti in voditi postopke na sodišču. Policija odredi odvzem vozniškega dovoljenja alkohol pa tudi za vožnjo v napačno smer po avtocesti, za vožnjo pod vplivom drog, za prekoračitev omejitve hitrosti za več kot 30 km/h v območju umirjenega prometa ali območja za pešce ter prekoračitev omejitve hitrosti za več kot 50 km/h na cesti v naselju.

Odvzem vozniškega dovoljenja alkohol je v primeru, ko ima mladi voznik oz. voznik začetnik v krvi alkohol in mu alkotest pokaže več kot 0,0 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Policija takrat odredi sedem kazenskih točk kar pomeni odvzem vozniškega dovoljenja alkohol. Če oseba ni mladi voznik pa je spodnja meja 0,24 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. V primeru, da alkotest pokaže več, policija odredi 18 kazenskih točk in odvzem vozniškega dovoljenja alkohol. Če imate takšne težave, se lahko obrnete na strokovnjake, ki vam bodo pomagali iz zagate. Vozniško dovoljenje je težko in finančno kar zahtevno pridobiti, zato moramo storiti vse, da ga obdržimo. Za pomoč pri sestavi predloga za vrnitev odvzetega vozniškega dovoljenja se odpravite na spletno stran prekrski.com.