Kadar starši kupujejo otroške posteljice, se jim pogosto zatakne pri nakupu vzmetnice. Mnogi starši so namreč prepričani, da otroci v prvih mesecih življenja potrebujejo prijetno mehko podlago, vendar temu ni tako. Otroci večino časa preživijo v postelji, zato mora biti slednja ravna, čvrsta, da se bodo lahko otroci normalno razvijali. V kolikor otrok nima pravilne otroške posteljice, se bo težje postavil v pokončen položaj oziroma imajo takšni otroci pogosto težave pri sedenju in kasneje hoji.

Otroci se med spanjem pogosto odrivajo, spreminjajo položaj, zato ni smiselno, da bi se pri tem pod otrokom delale gube, katere bi lahko zmanjšale prekrvavitev kože. Pomembno je tudi, da otrok spi v položaju, kjer je teža enakomerno porazdeljena med levim in desnim delom telesa, saj lahko samo otrok ohrani lepo simetrično oblikovano telo. V kolikor lega ni primerna, pa lahko pride do nesimetrične glavice in podobnih nevarnosti. Prav tako otroške postelje ne smejo imeti preveč trde vzmetnice. Trda vzmetnica ni primerna za radi tega, ker ima otrok zelo nizko težo. Vsekakor pa bi morala biti vzmetnica trša od običajne vzmetnice, ki jo uporabljamo odrasli.

otroške posteljice

Nakup otroške opreme in otroške posteljice je za mlade družine velikokrat velik finančni zalogaj. Vsekakor pa je potrebno omeniti, da je zelo pomembno, da otrok kvalitetno spi, saj bo naspani otrok tudi boljše volje in bolj vesel. V kolikor pa otrok ne spi dobro, pa je jokav in imajo starši z njim veliko več dela, hkrati pa lahko slabo ležišče slabo vpliva tudi na sam razvoj otroka. Nikakor pa ni pravilo, da so najdražje postelje tudi najboljše. Pomembno je najti kompromis med ceno in kvaliteto, pri čemer lahko starši ob malo iskanja najdejo kvalitetno otroško posteljo po dokaj sprejemljivi ceni.

Otroška posteljica je zelo pomemben element opreme vsakega otroka. Otrok potrebuje kvalitetno otroško posteljo, v kateri bo dobro spal in bo slednja ugodno vplivala na njegov razvoj.