Za folijo smo že vsi slišali, prav tako sigurno vsi dobimo domov kakšne pakete, ki so bolj ali manj lomljivi. Seveda, da ti izdelki pridejo do nas celi ne poškodovani, jih morajo zaščititi. Sigurno ste dobili izdelek zavit v folijo z mehurčki. To so potem ti mehurčki, ki jih nekateri radi pokamo in prav veseli so jih otroci. To se imenuje mehurčkasta folija, ki ščiti izdelke pred nesrečo. Nakup mehurčkaste folije je za vse ne samo za tiste, ki se ukvarjajo s kakšno dejavnostjo, kot je trgovina ali industrijska dejavnost. Tudi doma je lahko zelo dobrodošla in jo lahko uporabimo povsod.

Že samo ime nam pove mehurčkasta folija kako je narejena. Od znotraj so taki mehurčki, ki so zaprti, saj je znotraj njih zrak. Zato pa je tako zanimivo, da ti mehurčki pokajo, ko na njih stiskamo in nam je tako zabavno. Sam material je polietilen in to nizke gostote. Ni kaj zapleteno z njo delovati, saj je zamotana na kartonske role. Kot sem omenila že zgoraj, se največ krat uporablja za zaščito, da se kaj ne polomi med samim prevozom. Če imate kaj iz keramike in bi radi komu poslali, je mehurčkasta folija primerna. Lepo zaščitite izdelek in prišel bo sigurno ne polomljen do lastnika. Tudi med samim prevozom v avtu lahko zaščitite s to folijo, da se kaj ne udarja.

mehurčkasta folija

Določene trgovine, podjetja in druge ustanove jo imajo vedno na zalogi. Saj se mogoče ukvarjajo s pošiljanjem izdelkov in zato uporabljajo folijo z mehurčki. Mehurčkasta folija se dobi različnih dimenzij ter velikosti. Širino dobite od 500 mm pa vse do 2000 mm, prav tako dolžine kar 200 metrov. Sliši se veliko, lahko pa se to tudi hitro uporabi. Vi seveda doma za domačo uporabo jo lahko dolgo imate, saj mi ne pošiljamo ogromno po pošti. Jaz ko dobim kakšen paket in je mehurčkaste folija zraven si jo shranim. Mi je že veliko krat prav prišla, da sem lahko komu kaj poslala po pošti. Tako sem tudi privarčevala pri nakupu. Seveda tega ne morejo delat trgovine in podjetja, to lahko delate samo doma.

Kaj vse zaščiti mehurčkasta folija? Tukaj lahko naštevam in naštevam stvari. Na kratko povedano, vsak izdelek lahko zaščitimo, ni nujno, da mora biti lomljiv. Tudi kakšne robove lahko z njo samo zaščitimo. Na samo pakiranje pa morate tudi paziti. Ne da samo malo omotate izdelek, ga daste v kakšno veliko škatlo in milite, da je vse v redu. To ne bo najbolj dobro, saj se lahko vse od mota in ta izdelek se potem po tej škatli premetava. Tako niste naredili čisto nič. Včasih je dobro tudi uporabit selotejp in prav tako v manjšo škatlo dati stvar oziroma izdelek. Na spletni strani, ki jo najdete zgoraj lahko si še ogromno preberete in najdete še kakšne koristne informacije. Prav tako lahko pošljete povpraševanje, če jo mogoče potrebujete. Mehurčkasta folija je lahko vedno dobrodošla, prav pri vsakem paketu. Kot sem omenila, za doma si jo lahko včasih pospravite, ne pa da se igrate in pokate mehurčke.