Najbolj zdravilna sestavina v vsaki kuhinji je med. Med je sladek tekoč pridelek čebel, ki ga lahko namažemo na kruh, damo v čaj, naredimo iz njega razne sladice, ga uporabljamo pri kuhanju in tako naprej. Uporaben je za veliko namenov, in še posebej, ko nas boli grlo, pomaga pri zdravljenju. Najbolje je nakup slovenskega medu, ker je narejen popolnoma naravno brez dodanih sladil. V Sloveniji imamo veliko tradicije pri čebelarstvu in celo pesem namenjeno tej tradiciji, ki je med Slovenci zelo poznana, ter cenjena.

med

Če kupujemo med iz tujine se moramo zavedati, da ni isto kot domač. Ponavadi dodajo še kakšne kemikalije in sladila. Nekateri, ko nakupujejo med v trgovini posegajo po tistem ki je lepo tekoč, bister in svetel, tistega tršega, oziroma zbitega pa sploh ne pogledajo, ker menijo, da je slab. To vsekakor ni res! Tak med, ki je že malo trši in ima notri koščke je kristaliziral in je še vedno dober za uporabo. Posodo postavimo le v vročo vodo in počakamo, da se odtopi. Tak med ponavadi pomeni, da je res domač in kvaliteten in z njim ni nič narobe in je še boljši kot industrijski.

Med je na voljo iz različnih sestavin. Najbolj poznana sta kostanjev in cvetlični med. Slovenija ima veliko tradicijo pridelovanja hrane. Najbolje je kupovati domače zadeve in tako podpirati tradicijo in tudi pri taki hrani vemo kaj uživamo. Dober slovenski med lahko dobite na tržnicah, trgovina in spletnih trgovinah kot je na primer Čebelarstvo Kapun. Dan danes se premalo zavzemamo za take zadeve, saj se mlajše generacije ne zavedajo kako pomembne so take zadeve. Bolj so jim pomembne znamke in kaj je na trgu najbolj popularno tisti trenutek. Svet se hitro spreminja in včasih so kakšne spremembe nepotrebne in celo slabe, zato podpirajte naše izdelke in jih predlagajte še komu drugemu.