Kirurška odstranitev znamenja je možna neprofesionalen način. Znamenja ali pigmentne lezije tvorijo veliko skupino znamenj na koži, za katere je značilna lokacija, velikost, barva, obroba in robovi in je najbolj primerna kirurška odstranitev znamenja. Če govorimo o znamenjih, največkrat govorimo o pigmentnih madežih, katerih barva je lahko od sive, rjave do skoraj črne. Te ustvarijo klici, imenovani melanociti. V primeru zdrave stranke dodatne preiskave pred operacijo niso potrebne. Če ima stranka hude pridružene bolezni, je priporočljivo pred operacijo opraviti vsaj osnovno preiskavo krvi in notranjega okolja. V hujših primerih lahko dopolnijo internistični predoperativni pregled.

 kirurška odstranitev znamenja

Kirurška odstranitev znamenja se izvaja v lokalni anesteziji, ki se daje z injekcijo, okoli znamenja. V 2-5 minutah po aplikaciji je mesto tako neobčutljivo, da je operacijo mogoče izvesti brez bolečin. Oznako običajno odstranijo s približno 2-3 mm zaščitnim robom, da zagotovijo, da je odstranjena v celoti. Po odstranitvi znamenja najprej ustavijo krvavitev v operativni rani, nato pa rano zaprejo s šivanjem. Rano nato pokrijejo s sterilno oblogo.

Stranka takoj, ko je kirurška odstranitev znamenja narejena, odide domov. Poučena je o oskrbi rane. Nato pride na pregled po potrebi ali 7-14 dni po operaciji na odstranitev šivov. Takrat bo pacient prejel tudi rezultate histološke preiskave. Na podlagi tega rezultata se priporoča nadaljnje zdravljenje in nega. V primeru negativnega histološkega izvida nadzor klienta ni potreben.

Običajno obstajajo tista znamenja, s katerimi se rodimo. Medtem ko so nekateri od teh lahko res srčkani, obstajajo ljudje, ki jih ne prenesejo in če ste med njimi, imajo za vas rešitev. Če ste v kasnejšem taboru, je eno vprašanje gotovo; ali se lahko odstranijo madeži? Odgovor na to vprašanje je pritrdilen. Obstaja več načinov za odstranitev materinega znamenja. Laserska kirurška odstranitev znamenja rojstnega znamenja je najpogostejše. Človek se lahko tudi operira. Stroški vsake metode in njihova učinkovitost so različni. Vsekakor se splača jih preveriti, a niso morda nevarni za vaše zdravje.