Veliko nas je takih, ki se radi podamo malo dlje v kakšno drugo državo, da vidimo tudi druge znamenitosti. Včasih ne vemo kam se podati, kje je kaj za videti. Nekaterim je bolj všeč narava, drugim gore, so pa tudi taki, ki imajo radi prestolnice. Da obiščete prestolnice, je res nekaj zanimivega, imate ogromno za videti in za doživeti. Ena od zanimivih in vrednih obiska je tudi Bratislava. Kaj videti, kako do tja in še ogromno zanimivosti lahko najdete na spletni strani, bom pa nekaj tudi sama opisala v nadaljevanju.

Bratislava vemo vsi kje se nahaja? No za tiste, ki niste najbolj prepričani, to je glavno mesto Slovaške. Sama država ni daleč od nas, prav tako ne samo mesto Bratislava, saj se nahaja takoj čez Madžarsko ali Avstrijsko mejo, odvisno od katere strani prihajate. To pomeni, da se do tja lahko brez težav pripeljete tudi z avtom. Ker se vam tja ne splača samo za en dan, če si hočete res pogledati samo mesto in njeno okolico. Samo mesto skriva ogromno znamenitosti, kot so razni spomeniki, cerkve, katedrala in še bi lahko naštevala. Prav tako okolica ogromno skriva, ena od znamenitosti je grad Devin, ki je res nekaj posebnega in vreden obiska.

Bratislava

Tudi sami smo se podali z avtom do Bratislave. Bratislava je bilo prvo potovanje izven naše države in to malo dlje. Prenočišč je ogromno, mi smo spali v kampu, saj smo ljubitelji kampiranja. Okusne hrane vam ponujajo na vsakem koraku, prav tako ne boste ostali žejni. Po mestu se lahko premikate peš ali z mestnimi avtobusi, prav tako z tramvajem. O sami Bratislavi bi lahko pisala in pisala. Kot sem že omenila, zgoraj na spletni strani lahko vidite vsaj nekaj znamenitosti. Ogromno drugih še lahko najdete na spletu, prav tako obiščete informativni center v mestu. Bratislava je krasno mesto, prav tako jezik ne bo težava.