Izbira kako lahko zaščitite svoje stanovanje ali hišo je vsekakor lahko tudi možnost izbire alu ograje. Za različne možnosti si oglejte več na www.givos.si/alu-ograje, kjer boste lahko našli svoje ideje ali pa morebiti med pestro ponudbo našli drugačne možnosti izbire alu ograje. Alu ograje vsekakor lahko uporabite na vseh zunanjih površinah saj aluminij ponuja zelo dobro zaščito pred dežjem, vlago ali snegom. Z rjo pri starih železnih ograjah je torej konec. Pred časom, ko je trg ponujal predvsem železne ali lesene ograje je bila nega le teh zelo velika. Les ali železo je bilo treba redno negovati in obnavljati z različnimi vrstami barvnih zaščit in različnimi laki proti rji ali gnitju lesa.alu ograje

Pri izbiri alu ograje teh težav nimate je pa zelo priporočljivo, da tudi alu ograjo vsaj dva do trikrat letno operete z tekočo vodo da iz nje izperete bodisi cvetni prah ali pa sol, ki se je nabrala čez zimo. Posebej če imate alu ograje nameščene ob glavni cesti kjer je prometa po navadi več in hkrati je cesta tudi bolj umazana ali soljena v zimskem času je to ograjo dobro očistiti večkrat. Ne glede na to da je izbira alu ograje glede rje boljša se na najej ob slabši negi začnejo nabirati manjše rjave pikice, ki so neke vrste površinske rje.

Le ta vam ograjo ne bo razžrla bo pa videz ograje precej slabši. Alu ograje pa se uporabljajo tudi na terasah, notranjih stopniščih ali pa zgolj za ograditev vašega vrta pred udorom živali. Alu ograje ponujajo zelo dobro kvaliteto in predvsem ponujajo močno stabilnost ter nosilnost. Tako lahko po vaših željah izdelate zelo velike površine alu ograje in ta ne bo predstavljala krivljenja ali slabega odpiranja če gre to za večja vrata, katera služijo za zaprtje vašega dvorišča. Za izbiro in možnosti postavitve obiščite svoje trgovca ter se o možnostih posvetujte z njim.