Zdaj tudi ob dobrem ščetkanju zob se lahko pojavi zobni kamen. Ampak je pa tukaj potrebno paziti, ker se le ta mora tudi čim prej odstraniti. Zdaj nekateri ljudje si ga sami dajo dol iz zob, večina pa jih rajši obišče zobozdravnika. Ker ta ga bo zares odstranil in bo le ta za en čas zagotovo izgnil. Zdaj seveda zraven tega pa so tudi zabarvani zobje. Je pa vseeno potrebna redna ustna higiena, ker če ne boste imeli zobni kamen redno in tega si ne želite. Zato pa tudi zraven ustne higiene, redno obiskujte vašega zobozdravnika.

zobni kamen

Zobni kamen se mora takoj odstraniti, ker drugače to lahko prinese še več težav. Ena izmed takšnih je potem tudi vnetje dlesni. Vse to se lahko tudi širi tako daleč, da pa vam izpadejo zobje. To si pa tudi zaradi svoje samozavesti ne želite, zato pazite. Zdaj kot sem že prej omenila, pa samo ščetkanje zob ni dovolj. Paziti morate tudi, da vam zobozdravnik dvakrat letno očisti zobe profesionalno in globinsko. To bo potem preprečilo, da bi se nabral zobni kamen in, da bi potem prišlo še do več težav z zobmi. Zdaj, če ljudje nimamo lepega nasmeha, posledično pride tudi do manjše samozavesti. Zato je potrebno zobe imeti vedno v dobrem stanju. Za to lahko poskrbi tudi ambulanta Škorjanc, ki to vse naredi profesionalno. Prav tako se pa potrudijo za vsako stranko, ki jo pa imajo.

Globinsko čiščenje zob je pomembno, ker tako se odstrani vsa umazanija, ki je sama zobna krtača in pa zobna nitka ne moreta. Tako je tudi manjša možnost, da se vam pa pojavi zobni kamen. Tega si vsi želite, samo da bodo vaši zobje lepi, ravni in pa zdravi. Zato obiščite oziroma obiskujte vašega zobozdravnika redno in naj vas ne bo strah, da ga obiščete.