Se vam je že kdaj zgodilo, da vaš malček nikakor ni hotel zaspati oziroma ga niste mogli umiriti pri joku? V tem primeru ste poskusili marsikaj. Otroka ste prijazno nagovarjali, mu morda peli uspavanko, prižgali prijetno glasbo. A tudi izbira otroške ninice je v takšnem primeru še kako zelo dobrodošla.

Otroška ninica je praviloma v obliki mehke igrače, navadno je to kakšna ljubka žival, na primer medvedek, slonček, lisička. Velikost ninice je lahko različna. Nekatere so ravno pravšnje, da jih lahko otrok uporabi tudi kot zelo udoben in prijeten vzglavnik.

ninice

Ninica malčka objame z veliko mero topline 

Na sploh so otroške ninice izjemno koristen, če ne kar obvezen pripomoček oziroma igračka, ko imate pri hiši novorojenčka oziroma dojenčka. Prav tako so ninice hvaležna izbira tudi za nekoliko starejše malčke. Le kdo med njimi si namreč ne želi mehkega ter toplega objema, ki ga takšno sredstvo zagotovo ponuja.

Ninica v obliki katere koli živalice je lahko zelo vsestransko uporabna. Vašega malega junaka lahko odlično varuje pred groznimi nočnimi pošastmi, ki kraljujejo v njegovi bogati domišljiji. Za varnost malčka ninice lahko pravzaprav poskrbijo na prav vsakem koraku.

Ninica kot neločljiva otrokova prijateljica

Sicer pa otroške ninice niso primerne samo za domačo uporabo. Otroka lahko pospremijo tudi v vrtec. Nikakor je ne smete pozabiti doma tudi tedaj, ko se na primer odpravljate na dopust ali pa na krajši izlet z otrokom.

Če otroške ninice še nimate doma, a imate majhnega otroka, je torej čas za nakup tovrstne opreme. Na voljo so vam najrazličnejše ninice po dostopni ceni. Še posebej pestra izbira pa vas čaka v spletni prodajalni, ki je na sploh poznana po prodaji kakovostnih in preverjenih izdelkih za malčke. Izbirali boste lahko med ninicami v obliki številnih izjemno prikupnih živalic, ki ponujajo vrhunsko toplino ter udobje.

Je barva ninice za malčka pomembna?

Pri izbiri otroške ninice je predvsem pomembno, da ste najprej pozorni na kakovostne in varne izdelke, iz katerih so izdelane. Vsekakor je nato pomemben tudi sam izgled. Nekatere so zasnovane tako, da imajo poleg še podaljšano brisačko, ki je lahko prav tako izjemno dobrodošla. Ne nazadnje je pomembno, da je ninica tudi privlačnega barvnega odtenka. Izbira barve je konec koncev morda važna v primeru, če želite ločevati med ninicami za punčke in ninicami za malčke.