Kar nekaj Slovencev je, ki imajo na otoku Krk svoj apartma, mnogi se za vikende tudi tja odpravijo sprostiti. Preden pa se odpravijo, pa je dobro da poznajo kakšno bo vreme Krk. Še več Slovencev pa se za dopust odpravi na otok Krk, preden pa načrtujemo dopust pa je tudi za njih priporočeno da preverijo vreme Krk, da jih ne presenetijo plohe, nizke temperature ter burja. Če ste aktivne vrste človek, je potem priporočljivo da se na Krk odpravite pred ali pa po sezoni, kajti takrat je vreme Krk še najbolj ugodno za vas.

Vreme Krk

Kaj to pomeni? Takrat so temperature že dovolj visoke, da vas ne bo zeblo, niso pa še toliko visoke, da bi vam bilo ob ukvarjanju z aktivnostmi vroče in neprijetno. Za vreme Krk bi bilo dobro preveriti tudi, poleti, saj se lahko takrat pojavijo krajše plohe, ki pa vas lahko presenetijo in pokvarijo dopust, za katerega ste tako trdo delali.

Kakšno bo vreme Krk v naslednjih dneh, lahko preverite na zgornji povezavi. Sam otok Krk, pa je pravzaprav ena izmed boljših destinacij za turiste. Povprečne temperature vode ter zraka se gibljejo tam med 23 in 24°C, kar pomeni da vas na povprečen teden na Krku sploh ne bo zeblo, skuhali se pa tudi ne boste ko boste zaplavali v vodi. Ko pa boste prišli iz vode, pa vas bo prav lepo pogrelo sonce, katero sije na otok Krk kar 2500 ur na leto.

Vreme Krk je tako skozi celotno sezono, pred in po njej, primerno za vse vrste ljudi, tiste ki so aktivni, radi tečejo, veslajo, jadrajo, tudi tiste ki se radi pražijo na soncu, ali pa tiste ki imajo radi sonce, vendar se radi skrijejo pod kakšen borovec, teh je na otoku veliko, saj je otok Krk eden izmed najbolj zelenih Hrvaških otokov. V kolikor načrtujete dopust ali izlet na ta otok, preverite vreme Krk, na zgornji povezavi.