TlakovciTlakovci so v zadnjem času zelo priljubljeni še posebej pri gradnji novejših hiš. Tlakovci imajo veliko lepši izgled od asfalta že možnosti kombiniranja barv, vzorcev in podobno. Prednost pred asfaltom ni le v lepoti ampak tudi v tem, če polagamo skozi dvorišče novo cev pri asfaltu moramo razrezati, pri tlakovci pa enostavno jih vzamemo ven, položimo cev in tlakovce položimo nazaj. Pri tlakovcih težav s posedanjem vsekakor ni, kar se v primeru asfalta lahko zgodi. po zimi vsekakor ni dobro da s plugom plužimo sneg, ker s tem bi lahko kakšen robnik zapeli in bi ga lahko zlomili ali celo porušili večji del. Priporočljiv je da posujmo s soljo, ali pa sneg odmetavamo z lopato.

Pri polaganju tlakovcev je bistvenega pomena priprava terena, saj je od tega odvisen njihova kakovost, videz, življenjska doba in podobno. Najbolje je, da si najprej označimo, kje bodo tlakovci. Najbolje je, da odkopljemo vsaj 15 cm zgornje površine in navozimo po 5 cm peska. Nato ga dobro utrimo z valjanjem. Po vrhu posujemo še dober centimeter peska, ki ga ne potlačimo ampak nam služi za drenažo in boljše vsedanje tlakovcev. Nad tem slojem peska lahko položimo drenažno folijo, ki nam preprečujemo rast pleveli in ostalih stvari iz zemlje hkrati pa omogoča dobro odvajanje vode.

Tlakovci so na paletah zložene po barvah, tako da moramo paziti kako jih bomo polagali.  Najbolje je, da začnemo polagati v vogalu. Za boljšo linijo uporabimo vrvico. Med tlakovci naj bo od 3 do 5 mm prostora, za kasnejše fugiranje. Ko položimo vse tlakovce je dobro da med fuge, ki smo jih pustili vmes vsujemo mivko ali kakšen drug fugirni pesek. Dobro je ta to večkrat ponovimo, da se mivka dobro vsede in ne pride kasneje do nastajanja prostora vmes. Ko končamo s tem je priporočljivo, da z vibriranjem še malo bolj usedemo robnik v podlago in tlakovci bodo lepše izgledali.