Zagotovo veste kaj so transparenti, in zagotovo ste jih že videli kar nekaj. To je le še eden izmed načinov, ki se ga lahko uporabi za oglaševanje nekega podjetja ali produkta na ciljno skupino ljudi. Ljudje kateri bodo pogledali tak oglas bodo morali biti vsa takšni, ki se bodo zapeljali pod njem. Ker transparenti ponavadi visijo obešeni nad cestami jih bo tudi neko manjše število pogledalo. Če je tisti odsek ceste zelo prometen in pa počasen, je velika možnost, da si ga bo ogledalo več ljudi. Taki transparenti na takšnih lokacijah bodo tudi bolj uspešni kar se tiče samega oglaševanja.

transparenti

Imajo pa transparenti nekaj slabosti. Prvič je to, da lahko neprevidnega voznika vržejo iz tira (dobesedno) in ta povzroči prometno nesrečo. Zato transparenti ne smejo biti takšni, da bi se človek zagledal v njih in s tem zgubil svojo zbranost. Se pravi, dobro je, da ne izstopajo.

Drugi problem je, da delujejo kot jadra na ladji. Zelo dobra so v tem da zajamejo veter in zgodi se lahko da se raztrgajo in potem prosto plapolajo ter lahko tudi ovirajo promet če se uspejo sneti. Ta problem se sicer reši tako, da so transparenti narejeni iz močnejšega materiala in pa da so naluknjani, tako da prepuščajo zrak.