Verjetno ste že slišali za savno, pa morda veste, kaj je savna cedrov sod? Savna na splošno je majhen prostor, v katerem se ljudje s potenjem znebijo odvečnih strupov v telesu, hkrati pa se sproščajo, krepijo svoj imunski sistem in se na splošno počutijo bolje kot prej. Obstaja več različnih vrst savn, med katerimi ste zagotovo že slišali za finsko ali turško savno, mi pa vam danes predstavljamo tako imenovano fitobočko, to je savno v cedrovem sodu, ki postaja zelo priljubljena tudi zaradi tega, ker je tako majhna, da si jo lahko omislite kar doma, pa boste imeli ves čas na voljo prijeten prostor za sprostitev in krepitev svojega zdravja.

savna

Cedrov sodček je najpogosteje na voljo za eno osebo, kar pomeni, da se preprosto zaprete v ta majhen sod in se sprostite. V času savnanja bo sod s svojimi učinkovinami, ki jih daje cedrov les, poskrbel, da se boste pošteno spotili, pri čemer vam bodo notranji organi začeli delati bolj pospešeno, iz telesa pa se bodo hitreje izločale odvečne snovi, kot so toksini. Savna je, kot vemo, na splošno znana kot dobrodošel ukrep, ki pa se ga poslužujemo le občasno. Če si zagotovite cedrov sodček doma, pa ga boste lahko uporabljali bolj redno, hkrati pa ga bodo lahko uporabljali tudi drugi člani vaše družine in prijatelji.

Vse, kar morate vedeti o takšni savni, je, da je zelo priročna za uporabo, saj ne zavzema veliko prostora. Postavite jo lahko, kamor si želite, pa vas ne bo ovirala. O prednostih cedrovega lesa smo nekaj že zapisali, pa vendar naj dodamo, da gre za les, ki vsebuje snovi, ki imajo nek blagodejni učinek na človekovo telo, zato ni nič nenavadnega, da gre za cenjen les, ki ga uporabljajo za te domače savne. Vabljeni na spletno stran Savnasod.si, kjer si boste lahko izbrali domačo savni po svojih merah in željah.