Ko slišimo, da bomo postali starš je nekaj najlepšega. Težko je to srečo opisati. Takrat se oba veselita, saj bo se postalo vse drugače. Ampak vemo, da nosečnost traja kar 9 mesecev, kar pomeni, da imamo ogromno ali pa malo časa, da vse pripravimo za prihod našega otroka. Pri prvem otroku je lahko rečemo najtežje, saj je vse novo, smo malo zgubljeni. Ampak hitro pridemo v ritem, in se malo pozanimamo, malo po svoje in mislim da gre. Otrok od začetka ne potrebuje druge hrane, kot materino mleko, zato je tudi v redu, če si mamica nabavi prsno črpalko. Ni pa nujno, da si določeno opremo kupi novo, prav tako prsno črpalko, lahko si jo tukaj tudi izposodi https://www.baby-nega.si/izposoja-otroske-opreme/prsna-crpalka

mogoče se sedaj vprašate zakaj prsna črpalka? Iz izkušenj vam povem, da vam lahko pride prav v vsakem primeru. Čeprav boste dojili, vam lahko zelo pride prav. Otrok vam ne bo nikoli vse popil, vi si morate mleko vso ven izsesati. Ni nujno, ampak je priporočljivo, da si mamica vedno po dojenju dojke izprazni, da ne pride do vnetja. Mogoče vas bodo dojke bolele, mogoče bradavice in boste si mleko s prsno črpalko ven izsesali in boste otroka hranili na flaško.

prsna črpalka

Prsna črpalka ima ogromno plusov. Najboljše je, da si jo izposodite, da jo potem kar vrnete, ko je več ne potrebujete. Prsna črpalka je danes povsod na voljo, zato je ni težko poiskati. Včasih je nismo imele in smo se mogle znajti na drugačen način. Bilo je včasih prav boleče, ko sem si morala sama na roke ven mleko spravljati, ker drugače bi lahko dobila vnetje. Danes je mladim mamicah vse lažje, imajo ogromno opreme, ki olajša delo njej in otroku. Prvi dnevi so težki, ampak vedite, da imate svojega sončka poleg sebe, ki vas bo naslednja leta vašega življenja osrečeval in vam lepšal življenje.