Bob frizuraFrizure predstavljajo našo osebnost, so naše ogledalo zato je pomembno, da izberemo tisto pravo frizuro, ki odseva naš značaj. Prav tako se mora frizura prilagoditi obliki našega obraza ter barvi polti. Za spremembo frizure se odločimo takrat, ko se naveličamo vedno istega sloga ali pa če je pred nami poseben dogodek, na katerem bo prisotna velika množica ljudi, naj bo to poroka, zagovor diplomske naloge, slavnostna prireditev in podobno. Mladi se pogosto odločajo za slog frizure njihovih največjih idolov, kot so pevci, igralci ali športniki, med najmlajšo generacijo pa so priljubljeni slogi frizur animiranih junakov.

Ženske in moške frizure se razlikujejo predvsem po obliki. Ženske frizure so načeloma daljše in bolj živih barv, zadnje čase pa so zelo priljubljene kratke frizure. Zelo priljubljen je slog bob, ki spominja na pričeske filmskih igralk iz 80. let. Če imate bolj droben obraz, potem si omislite kratko frizuro oz. pixie. V kolikor prisegate na klasično dolgo frizuro,  si omislite lasne dodatke, napr. rožico. Za zabrite frizure se ponavadi odločajo ženske, ki so po značaju bolj uporniške .

Moške frizure so načeloma krajše in manj živih barv. Poleg irokeze je vse bolj priljubljen slog “stranska prečka”.  Prav tako so popularne še frizure zalizanega mokrega videza ter retro rockabilly videza.

Če se Vam zdi vaša frizura monotona in bi radi bili v stiku s trendom, potem kliknite na zgornjo povezavo in si izberite pričesko, ki vam ustreza.