Mesec oktober je tu, s tem pa tudi vprašanje kam za krompirjeve počitnice 2020, ki so pred vrati.

Večinoma si vsi želimo, da bi bilo med krompirjevimi počitnicami vreme lepo, saj je jesenski čas izredno lep za aktivnosti v naravi. Narava nam v tem času ponudi ogromno jesenskih pridelkov, kot je kostanj, ki je pravi znanilec jeseni, in pa mošt ter krvavice. Prav tako nas narava razveseljuje s čudovitimi barvami, ko se gozdovi obarvajo v vse mogoče odtenke. Ker so to prve počitnice v novem šolskem letu, jih tudi otroci nestrpno pričakujejo.

Podali vam bomo 9 predlogov kam se lahko odpravite v času Krompirjevih počitnice 2020, da bodo vaše počitnice nepozabne.

Logarska dolina

Preživite krompirjeve počitnice v eni izmed najlepših ledeniških alpskih dolin v Evropi. Logarska dolina vas bo zagotovo navdušila, saj je 7 kilometrov dolga dolina polna naravnih znamenitosti. Že sam začetek doline vas bo očaral, saj se boste peljali po vijugasti cesti, ki vodi čez travnike, ob tem pa boste imel razgled na Kamniško-Savinjske Alpe. Fotografija omenjenega prizora je pogosta in zelo priljubljena na spletu, saj izgleda kot v pravljici. Največja in najbolj obiskana znamenitost Logarske doline pa je Slap Rinka, ki je najvišji slap pri nas. Logarska dolina je izhodišče za ogromno pohodniških izletov, zato je primerna tako za več dnevne počitnice, kot tudi za enodnevni izlet med Krompirjevimi počitnicami, kjer boste aktivno preživeli čas s svojo družino v neokrnjeni alpski idili.

Slemenova Špica in Jezero Jasna

Če želite aktivno preživeti počitnice v čudovit jesenski naravi, obiščite Slemenovo špico, ki se nahaja nad Vršičem, od koder je tudi izhodišče. Za hojo boste potrebovali približno eno uro, na vrhu pa vas bodo presenetili božanski zlato rumeno obarvani macesni, ki so v tem času prava atrakcija. Na poti nazaj, se lahko v dolini ustavite ob znanemu jezeru Jasna, kjer se lahko sprehodite okrog jezera. Če želite v teh krajih preživeti več dni, potem priporočam, da si najdete prenočišče v bližnji Kranjski Gori, ki nudi še ogromno možnosti za izlet med Krompirjevimi počitnicami.

Dolina Krma

Dolina Krma je več kot sedem kilometrov dolga dolina v Triglavskem narodnem parku, izhodišče pa je iz kraja Mojstrana. Dolina Krma je super za pohodnike, saj od tu vodi veliko poti na okoliške hribe. Ena izmed najbolj znanih je najdaljša, a tudi najlažja pot na Triglav. V dolini Krme je pravi raj tudi za kolesarje, saj je po dolini speljana zelo priljubljena kolesarska pot. Med vožnjo s kolesom boste se boste lahko nadihali svežega zraka, medtem pa opazovali neokrnjeno naravo in visoke vrhove Julijskih Alp. V bližnji okolici je prav tako ogromno naravnih znamenitosti, ki vam bodo popestrile in polepšale krompirjeve počitnice. Več o dolini Krme si preberite na povezavi (link do Lepote Slovenije Dolina Krme)

Lovrenška jezera

Lovrenška jezera so super ideja za izlet med krompirjevimi počitnicami. Nahajajo se na Pohorju, med Roglo in Ribniškim Pohorjem. Lovrenška jezera sestavlja več manjših jezerc, med katerimi so speljane lesene stezice, po katerih se sprehajamo. Na obrobju barja je tudi razgledni stolp, iz katerega bomo imeli čudovit razgled na celotna Lovrenška jezera. Od tukaj lahko posnamemo tudi izvrstne fotografije, kakršne lahko zasledimo na družbenih omrežjih, in ki nam bodo ostale kot lep spomin na počitnice. Tudi otroci bodo nad tem izletom navdušeni.

Piran

Za vse ljubitelje morja, bodo krompirjeve počitnice preživete na slovenski obali odlična ideja. Tisti najpogumnejši se bodo lahko celo kopali v morju, za ostale pa je na voljo ogromno možnosti za aktivno preživet čas. Prijetni sprehodi ob morju bodo prava sprostitev, prav tako pa bo kolesarjenje po urejenih kolesarskih poteh zelo zanimivo. V Piranu boste lahko uživali v izvrstni morski kulinariki, izbirate lahko tudi med ogromno ponudniki namestitev. Otroci bodo nad morskimi počitnicami zagotovo zadovoljni.

Prekmurje

Prekmurje je super ideja kje preživeti krompirjeve počitnice za tiste, ki niste najbolj navdušeni nad pohodništvom in obiskom gora, a si kljub temu želite čas popestriti z obiskom znamenitosti. Prekmurje je turistično manj oblegan del Slovenije, v čemer je tudi čar, saj vsem ne ustreza prevelika gneča. Če si želite mirne, sproščujoče počitnice v okolju, kjer se ustavi čas, potem bo to prava izbira. Prekmurje nudi številne možnosti za kolesarjenje, ki so super za vso družino, saj so poti večinoma položne. Potep po Ptuju bo prav tako čudovita izkušnja, v Murski Soboti pa lahko obiščete kompleks Expano, ki se nahaja ob Soboškem jezeru. Obvezen je tudi obisk razglednega stolpa Vinarium v Lendavi, ki nudi prekrasen pogled na okoliško pokrajino. V Prekmurju si lahko organizirate več dnevne počitnice, ali pa ga obiščete le za en dan.

Čateške Toplice

Za tiste, ki se želite med krompirjevimi počitnicami zgolj spočiti in se naužiti novih moči, je obisk termalnega kopališča super izbira. Na Dolenjskem lahko obiščete priljubljene Terme Čatež, kjer bodo otroci neizmerno uživali. Poleg kopanja in uživanja v vodnih atrakcijah boste lahko raziskovali okoliške kraje. Za prenočišče si lahko izberete tudi katerega izmed privat ponudnikov, ki vas bodo gostoljubno sprejeli in vam predstavili domačo kulinariko.

Krvavec

Krvavec je zelo znano slovensko smučišče v občini Cerklje na Gorenjskem, a mnogi ne vedo, da je izredno priljubljen tudi v ostalih letnih časih. Krvavec ima še posebno jeseni svoj čas, saj se pogosto zgodi, da se nad dolino čez del dan zadržuje gost oblačni pokrov, na Krvavcu pa je sonce. Za vse ljubitelje gorskega kolesarjenja in pohodništva je to super izbira za krompirjeve počitnice, saj je možnosti res ogromno. Lahko si rezervirate prenočišče pri enem izmed ponudnikov, in tam preživite več dni. Nudijo tudi izvrstno gorsko kulinariko in veliko aktivnosti in animacije za otroke.

Bohinj

Bohinj je čudovita destinacija tudi jeseni, saj kljub temu, da se ne boste mogli kopati v jezeru, lahko počnete ogromno stvari. Vožnja z gondolo na Vogel je super izkušnja za celo družino. V bližini jezera se nahaja tudi slap Savica in korita Mostnice, ki so manj znana, a izredno lepa naravna znamenitost. Pred Bohinjem je tudi Vodni park Bohinj, ki bo popestril krompirjeve počitnice predvsem za otroke. Izkoristite lahko tudi veliko možnosti za pohodništvo in kolesarjenje v navdušujoči naravi.

Preživite krompirjeve počitnice 2020 kar se da lepo, ter uživajte v spoznavanju in raziskovanju naše lepe Slovenije.