Ideje za izlete iščete vsi. Včasih se je pa težko odločiti kam sploh iti. Slovenija ima res krasne destinacije kamor se splača iti že na enodnevni ali celo večdnevni izlet. Logarska dolina spada pod idejo, kjer ne morete zgrešiti. Sama dolina ponuja veliko dejavnosti, za odrasle in tudi za otroke. Skriva veliko čudovitih znamenitosti, ki se jih zagotovo splača obiskati. Kaj vse se splača pogledati tam pa v nadaljevanju. Naj še povem, da je Logarska dolina kot iz pravljice. Obdajale vas bodo gore in narave in tukaj se boste zagotovo lahko spočili.

logarska dolina

Drugače pa kot sem rekla je Logarska dolina, dolina, ki skriva marsikaj. Lahko tudi prespite kje tam in imate tako vse blizu. Najlepše je, ko se zjutraj zbudite in zagledate razgled, ki je kot iz pravljice. Potem pa se lahko sprehodite na primer do Slapu Rinka. Ta slap je velik 90 metrov in zraven njega se nahaja tudi tako imenovano Orlovo gnezdo. od tukaj je razgled na slap še lepši. Do slapa je samo 15 minut hoje in pot je primerna za otroke in tudi za starejše ljudi. Prav tako pa Logarska dolina ponuja tudi izhodišče za razne gorske vrhove. Tako se lahko povzpnete na Klemenčo jamo ali pa na Kamniško sedlo. Lahko pa potem nadaljujete še dalje. Pri hotelu Plesnik, kjer lahko tudi prespite, pa se nahaja tudi čudovit slap Palenk.

Logarska dolina je dolga kar 7 kilometrov. Po celotni dolini se lahko tudi sprehodite. Je pa primerna tudi za kakšne poročne fotografije, saj bodo le te čudovite. Ponuja veliko aktivnosti za ljudi vse starosti. Tukaj vam zagotovo ne bo dolgčas. Splača se zagotovo ostati kar več dni, če ne pa je tudi to dobra ideja za kakšen vikend oziroma enodnevni izlet. Če ste pohodnik je tukaj izhodišče za raznorazne Slovenske vrhove, težavnosti poti so različne. Obiščite Logarsko dolino, saj vam ne bo žal.