EkoTurizem Viženčar ki leži na zelo veliki nadmorski višini in to na 1500m je kmetija Viženčar pravzaprav locirana neposredno na smučišču. Predstavljamo vam družinsko podjetje, katero obratuje že več kot 22 let (še prej kot turistična kmetija) kateri pa so neizmerno predani prav tako naravi kot pa zdravi domači hrani.

Kmetija Viženčar

Predelava osnovnih ekoloških pridelkov je praktično del njihovega vsakdana. Tako iz sadja nastane sok, marmelada in še kaj.

Vodja EkoTurizma Viženčar je Maria katera je pred natanko devetimi leti (natančneje leta 2008) osvojila tudi več kot odličen naslov na tekmovanju, kjer se je izžrebalo mlado kmetico Slovenije, ima pa tudi nekaj vojaških zaslug, saj je bila kot vojaška veteranka udeležena v vojni za Slovenijo. Gospodar Silvo pa je več kot odličen lovec kateri na svoji kmetiji hrani vrsto različnih živali, od koz, krav, konjev, ovac, kokoši, pa vse do psa in mačke.

Vsekakor pa ima kmetija Viženčar določene tudi naslednike. To sta mlada hči Maja in sine Marko, katera sta vedno pripravljena poprijeti za stvari. Vsi, pa ki bi radi kmetijo obiskali v ne-zimskem času(od 16.3 do 14.12), pa vam sproročajo, da se morate predčasno najaviti na njihovo telefonsko številko. V zimskem času kmetija obratuje z polno paro (od 15.12 do 15.3) z delavnikom od osmih zutraj pa vse do desetih zvečer.

Kmetija Viženčar pa svojim nastanitvenikom nudi še posebne privilegije, saj jim prtljago brezplačno pripeljejo do hiše, in še veliko drugih.

Vsekakor pa vam več kot priporočamo specialitete iz njihovega dnevnega menija, kot pa so več kot odlični ajdovi žganci z dodatkom kislega zelja in krvavico ali pa pečenico. Če pa slučajno niste ljubitelji zelja, pa si lahko oddahnete, saj lahko naročite tudi domačo telečjo obaro, mogoče pa tudi golaž z polento ali pa kruhovimi cmoki, morda pasul, joto, ričet kateri vsebuje dimljeno in kuhano klobaso, ali pa kar palačinke, kakšen zvitek, morda štrukelj, kateri so vsi produkti domače kmetije.